Oletko kokenut seksuaalista häirintää? Mitä tapahtui? Kerro meille kokemuksistasi

Kouvolan Sanomat kerää kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä ennen ja nyt.

Seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys nousivat tällä viikolla otsikoihin viihdemaailmaa kuohuttaneen skandaalin johdosta. Sosiaalisessa mediassa alkanut Me too -kampanja alkoi sunnuntaina Yhdysvalloista, ja se levisi parissa päivässä ympäri maailmaa.
Seksuaalinen häirinnällä on monta muotoa. Se voi olla sanallista tai fyysistä ei-toivottua toimintaa, joka aiheuttaa kohteelleen ahdistusta tai pelkoa. Häirinnän piiriin kuuluvat puheet vaihtelevat kaksimielisyyksistä seksuaalissisältöisiin viesteihin. Fyysisesti ahdistelun kirjo ulottuu tahallisista hipaisuista puristeluun ja kourimiseen. Häirinnän uhrit ovat yhtä lailla naisia kuin miehiä.
Rangaistava teko seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä tuli vuonna 2014.
Kouvolan Sanomat kysyy lukijoidensa kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä. Kerro meille, mitä tapahtui, milloin ja missä? Miten asiaa tuolloin käsiteltiin? Mitä ajattelet tapahtuneesta nyt?
Lähetä tarinasi osoitteeseen annamari.haimi@kouvolansanomat.fi. Tai kommentoi alla olevassa kommenttikentässä. Voit kommentoida halutessasi nimettömänä. Kaikki viestit käsitellään luottamuksellisesti.
Kouvolan Sanomat julkaisee kokemuksia nimettöminä aihetta käsittelevän jutun yhteydessä.

Uusimmat uutiset