Kuusankoskella kadonnutta naista ei ole löytynyt – Kymijoella etsintä jatkuu ruumiskoiran avulla loppuviikosta

Koiraa käytetään apuna etsittävän alueen rajaamiseksi.

Jussi Lopperi

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun sukeltajat etsivät kadonnutta kuusankoskelaisnaista keskiviikkona Kymijoesta.
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun sukeltajat etsivät kadonnutta kuusankoskelaisnaista keskiviikkona Kymijoesta.

Tiistai-iltana Kuusankoskella alkanut kadonneen naisen etsintä ei ole johtanut tulokseen.

– Tilanne on ennallaan. Etsintä jatkui eilisen päivän eikä ketään löytynyt, tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Markku Koski Kaakkois-Suomen poliisin tutkinnasta kertoi torstaina.

Kymenlaakson pelastuslaitos aloitti maasto- ja vesietsinnät tiistaina, kun hätäkeskus sai ilmoituksen Kuusankoskella kadonneesta, noin 40-vuotiaasta naisesta. Myöhemmin tiistaina hätäkeskus sai ilmoituksen jalanjäljistä, jotka johtivat rannasta Kuusaantien sillan alle veteen lähellä Kuusankoskitaloa. Kadonneeseen sopivat jalanjäljet johtivat veteen, mutta eivät takaisin.

Keskiviikkona etsintä siirtyi poliisille. Poliisin mukaan näyttää todennäköiseltä, että kadonnut nainen oli joutunut veden varaan. Etsinnät poliisi rajasi Kymijokeen. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun sukeltajat haravoivat joen pohjaa koko päivän tuloksetta.

Koiran avulla rajataan etsintäaluetta

Torstaina sukeltajia ei ollut joella. Ruumiskoiraa ei ole Kosken mukaan vielä toistaiseksi käytetty etsinnöissä hyväksi.

– Etsintää pyritään jatkamaan vielä tämän viikon aikana. Tarkoitus on kokeilla ruumiskoiraa loppuviikosta.

Koiran avulla tutkitaan katoamisaluetta joella. Koiran avulla pyritään rajaamaan Kosken mukaan etsittävää aluetta, koska koko jokea ei ole mahdollista käydä läpi. Jos koira merkkaa alueelta jotakin, silloin avuksi pyydetään sukeltajat, Koski sanoo.

Jussi Lopperi

Kuusankosken sillan alta sukeltajat ovat havainneet valtavan määrän romua. Kadonnutta naista ei ole löytynyt etsinnöistä huolimatta.
Kuusankosken sillan alta sukeltajat ovat havainneet valtavan määrän romua. Kadonnutta naista ei ole löytynyt etsinnöistä huolimatta.

Jokiuoma on Kuusankoskella leveä. Vedenalaista etsintää haittaa Kymijoen voimakas virtaus ja osittain jää. Virtausten pää- ja sivu-uomien ja akanvirtojen takia on Kosken mukaan mahdotonta arvioida, mihin veden varaan voi lopulta päätyä.

Kesäaikaan verrattuna näkyvyys veden alla on ollut sukeltajien mukaan yllättävänkin hyvä, jopa useita metrejä. Hyvä näkyvyys on paljastanut poliisin mukaan joen pohjalta valtavan määrän romua etenkin Kuusankosken sillan kohdalla.

Uusimmat uutiset