Itärataa selvittävä työryhmä aloitti työnsä

Toteutuessaan rata nivoisi Kouvolan entistä tiiviimmin osaksi pääkaupunkiseutua.

Itärata lyhentäisi Helsingin ja Kouvolan välistä matka-aikaa merkittävästi. Arkistokuva.
Itärata lyhentäisi Helsingin ja Kouvolan välistä matka-aikaa merkittävästi. Arkistokuva.

Itärataa selvittävä työryhmä on aloittanut työnsä.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin toimeksiannosta koottu ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran keskiviikkona 3. lokakuuta. Ryhmän tehtävänä on selvittää mahdollisuuksia itäradan linjaukselle, joka kulkisi Helsinki-Vantaan lentoasemalta Porvoon kautta Kouvolaan. Samaa rataa jatkamalla pääsisi myös Pietariin.
— Ministeriö on käynnistänyt itäradan vaikutusarvioinnin virkamiestyönä nimenomaan Helsingin lentoaseman, Porvoon ja Kouvolan välillä. Kotkan rantarataa ei liikenne- ja viestintäministeriössä nähdä enää tulevaisuuden hankkeena, Kouvolan kehitysjohtaja Petteri Portaankorva arvioi Kouvolan Sanomissa 12. syyskuuta.

Työryhmän tehtävänä on arvioida radan laajempia yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä päivittää ja tarkastella uudelleen Liikenneviraston aikaisempia selvityksiä Itäradasta.

Itärata on yksi Suomen tämän hetken tärkeimmistä tarkasteltavista ratahankkeista Helsingistä Tampereelle ja Turkuun johtavien nopeiden ratojen ohella.
— Kouvolan kannalta hanke on todella tärkeä. Jos rata toteutuu, meistä tulee entistä enemmän osa pääkaupunkiseutua, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kommentoi hanketta Kouvolan Sanomissa 4. syyskuuta.

Selvitysryhmässä on mukana edustajia liikenne- ja viestintäministeriöstä, Liikennevirastosta, Etelä-Karjalan liitosta, Etelä-Savon liitosta, Kainuun liitosta, Kymenlaakson liitosta, Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta, Pohjois-Savon liitosta, Uudenmaan liitosta, Kouvolan kaupungista ja Porvoon kaupungista.

Uusimmat uutiset