Kaakon Viestintä suunnittelee ilmoitustuotannon keskittämistä Lappeenrantaan — Yt-neuvottelut koskevat 18 työntekijää

Toimitusjohtaja Tikka: Henkilöstöä ei ole tarkoitus vähentää.

Lukas Pearsall

Kaakon Viestintä suunnittelee ilmoitustuotannon keskittämistä Lappeenrantaan. Yhtiön lehtipaino on Kouvolassa.
Kaakon Viestintä suunnittelee ilmoitustuotannon keskittämistä Lappeenrantaan. Yhtiön lehtipaino on Kouvolassa.

Mediayhtiö Kaakon Viestintä suunnittelee ilmoitustuotannon keskittämistä Lappeenrantaan. Yhtiö aloittaa mahdollisen muutoksen henkilöstövaikutuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut maanantaina.

Ilmoitustuotannossa työskentelee 18 henkeä. Toimitusjohtaja Juhana Tikan mukaan mahdollisella keskittämisellä ei tavoitella henkilöstövahennyksiä.

— Haetaan työn sujuvuuden ja asiakkaiden palvelun parantamista. Myös työn johtaminen olisi helpompaa, jos kaikki tekijät olisivat yhdellä paikkakunnalla eikä neljällä kuten nyt.

Tässä vaiheessa ilmoitustuotantoa suunnitellaan keskitettäväksi Lappeenrantaan, jolloin muutos koskisi pienintä mahdollista henkilöstömäärää. Lappeenrannassa on myös koko ilmoitustuotannon tarvitsemat tilat.

Tikka muistuttaa, että yhtiössä on jo keskitetty muutakin tuotantoa siltä osin kuin on järkeväksi nähty.

— Nyt halutaan käydä ilmoitustuotanto läpi. Alati muuttuvassa tilanteessa täytyy miettiä sitä, miten työt saadaan tehtyä mahdollisimman sujuvasti ja tehokkaasti.

Neuvottelut kestävät minimissään kuusi viikkoa.

Länsi-Savo-konserniin kuuluva Kaakon Viestintä Oy on kaakkoissuomalainen mediayhtiö, jolla on maakunta- ja ilmaisjakelulehtiä, useita verkkopalveluita sekä sanomalehtipaino. 

Yhtiö julkaisee Mikkelissä ilmestyvää Länsi-Savoa, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyviä Etelä-Saimaata ja ES Lauantaita, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia, Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea, Keskiviikko-lehteä sekä matkailuaiheista Savot-lehteä. Lisäksi yhtiöllä on digitaalista liiketoimintaa.

Yhtiön liikevaihto on noin 47 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 320 henkilöä. Yhtiön kotipaikka on Mikkeli.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut