Kymenlaaksossa 19 todettua koronavirustartuntaa – Suomen koronatartunnoissa suuri hyppäys ylöspäin

THL:n karttapalvelun mukaan Kouvolassa on kuusi Covid-19 tartuntaa.

Jussi Lopperi

Kymenlaaksossa on neljä potilasta sairaalahoidossa koronavirusinfektion vuoksi.
Kymenlaaksossa on neljä potilasta sairaalahoidossa koronavirusinfektion vuoksi.

Kymenlaaksossa on todettu yhteensä 19 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on neljä henkilöä.

THL:n karttapalvelun mukaan Kouvolassa on kuusi koronavirustartuntaa. Tiedot palveluun päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote on todennut tartunnoista 16. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymsote on tutkinut maaliskuun alusta alkaen yhteensä 705 näytettä. Viimeksi kuluneen viikon aikana näytteitä on tutkittu noin 200.

Kymsote muistuttaa, että COVID-19-tartuntojen todellinen määrä Kymenlaaksossa voi olla ilmoitettua korkeampi. Maaliskuun 16. päivän jälkeen Kymenlaaksossa ei ole testattu kaikkia lievästi hengitystie- ja flunssaoireisia, ellei jokin muu näytteenottokriteeri täyty.

Tartuntojen määrä Suomessa kasvoi rajusti

Suomen varmistetuissa koronatartunnoissa on tapahtunut suuri hyppäys ylöspäin. THL:n mukaan määrä on kasvanut eilisestä 249:llä. Suomessa on nyt kirjattu 2 176 varmistettua tartuntaa.

Laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi sunnuntaina lauantain lukemista 45:llä. Lukuihin voi vaikuttaa, että tartuntojen raportoinnissa saattaa ilmetä etenkin viikonloppuisin viivettä.

Viikonloppuna THL arvioi, että tartuntakäyrät näyttävät Suomessa tasaisilta ja valtiovallan asettamat rajoitukset vaikuttavat purevan.

THL:n odotetaan kertovan tehohoidossa olevista potilaista sekä koronavirukseen kuolleista myöhemmin tänään.

Suomessa 28 koronakuolemaa

Eilen kerrottiin, että koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 28 ihmistä.

Kuolemista noin kaksi kolmasosaa on tapahtunut Helsingin yliopistollisen sairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Useita koronakuolemia on kirjattu myös Kuopion yliopistollisen sairaalan (Kys) erityisvastuualueella.

Tähän mennessä Suomessa on todettu eniten koronatartuntoja ikäryhmässä 50–59-vuotiaat. Tartunnan saaneissa on ollut miehiä hieman enemmän kuin naisia.

Juttua korjattu kello 11:45 ja lisätty Kymsoten lisäksi muidenkin toimijoiden toteamat tartunnat.

Kommentoidut