Vaarallista peliä sillan alla Myllykoskella: Kaksi nuorta päätyi Kymijokeen, pelastajia tarvittiin avuksi

Jäälle ei ole enää mitään asiaa ja siltojen ympäristöt ovat yhtä vaarallisia kaikkina vuodenaikoina, päivystävä palomestari Mika Ruokolainen sanoo.

Irma Ikonen

Keskikosken sillan alla on vaarallista. Etenkin penkat ovat jyrkät. Arkistokuva.
Keskikosken sillan alla on vaarallista. Etenkin penkat ovat jyrkät. Arkistokuva.

Kaksi nuorta päätyi Kymijokeen lauantai-iltana Myllykoskella. Keskikosken sillan alla vaarallista peliä pelanneet kaksi nuorta päätyivät jokeen tuntemattomasta syystä. Heistä toinen pääsi joesta ylös, vaikka sillan alla penkka on erittäin jyrkkä ja hankala kiivetä.

Paikalle hälytetty ensihoito ei saanut omin voimin vedestä pois pyrkinyttä nuorta. Pelastajat avustivat ensihoitoa ja veivät veden varassa olleen veneiden laskupaikalle, mistä hänet saatiin ambulanssiin.

— Vaikka hän ei varsinaisesti ollut enää vedessä, märissä vaatteissa kylmettyy nopeasti tähän aikaan vuodesta, päivystävä palomestari Mika Ruokolainen sanoo.

Keskikosken silta on kaikkina vuodenaikoina yhtä vaarallinen, Ruokolainen sanoo. Joki on sula ja sen virtaama on tällä hetkellä kova. Vesi on tähän aikaan vuodessa kylmää.

Taru Rantanen

Myllykosken Lemmensaari on sillalta katsottunut entisen Myllykosken tehtaan puolella. Sillan alla penkat ovat jyrkemmät kuin Lemmensaaressa. Arkistokuva.

Pelastuslaitoksella oli Kouvolassa viikonloppuna toinenkin vesiaiheinen pelastustehtävä. Kaksi nuorta kokeili jään kestävyyttä Haanojalla Eskolanmäessä lauantaina alkuillasta. Jää petti alta eikä toinen nuorista päässyt omin tai kaverinsa voimin ylös Pentsojasta.

— Jäät ovat nyt niin heikkoja, että sinne ei ole enää mitään asiaa. Jää on sulanut rannoista eikä teräsjäätä ole paikoin enää ollenkaan. Jään päällä voi olla sohjoa ja sinne humpsahtaa hyvin helposti, Ruokolainen varoittaa.

Luetuimmat