Rahaa tuli lasten ja nuorten hyväksi - Kymenlaaksossa tukea saivat MLL ja 4H-yhdistykset

Veikkauksen pelien tuotoista jaettiin lapsi- ja perhejärjestöille sekä nuorisotyöhön yhteensä 117 miljoonaa euroa.

Katja Juurikko

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee nuorisotyötä tänä vuonna 55 miljoonalla eurolla Veikkauksen pelien tuotoista. Nuorisotyössä painotetaan nuorten osallisuutta ja elämänhallintaa sekä nuorten kasvu- ja elinoloja.

Kymenlaakso saa tukea veikkausvaroista kuntien ja kaupunkien nuorisotoimien valtionosuuksiin ja etsivään nuorisotyöhön. Paikalliset 4H-yhdistykset saavat tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Kaikkiaan Veikkauksen pelien tuotosta jaettiin lapsi- ja perhejärjestöille sekä nuorisotyöhön yhteensä 117 miljoonaa euroa.

Sosiaalialan järjestöille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille 62 miljoonaa

Kuntien ja kaupunkien lisäksi lukuisat järjestöt ovat saaneet avustusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n kautta tänä vuonna. Veikkauksen pelien tuotoista on mennyt lapsi- ja perhejärjestöille avustuksia 35 miljoonaa euroa ja erityistä tukea tarvitseville nuorille 27 miljoonaa euroa.

Suurimpia avustuksensaajia ovat Ensi- ja turvakotien liitto, Pelastakaa lapset ry ja Mannerheimin lastensuojeluliitto.

Kymenlaaksosta tukea saavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri (428 000 euroa), Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys (388 000 euroa), Non Fighting Generation ry (198 000 euroa), Barnavårdsföreningen i Finland (152 000 euroa), Kasper -kasvatus- ja perheneuvonta (120 000 euroa) ja Kymijoen Nuorisoyhdistys (110 000 euroa).

Juttua muokattu 20.11. klo 10.09. Veikkauksen antama virheellinen tieto Nuorisokeskus Anjalan saamasta avustuksesta poistettu, koska tieto oli väärä. Veikkaus ilmoitti Nuorisokeskuksen saaneen rahaa runsaat 700 000 euroa, mutta summa oli vuodelta 2017. Jutusta korjattu myös oikein MLL Kymen piiri.