Kouvot haluaa kehittää lajia protestillaan — Korisliigassa ei käytetä videotarkistuksia, vaikka kaikkiin pääsarjahalleihin on asennettu automaattikamerat

Katja Juurikko

Kauhajoen Karhun Lawrence Kinnardille (45) tilastoitiin Kouvoja vastaan kolme onnistunutta kahden pisteen heittoa kuudesta yrityksestä. Siitä kolmannesta onkin riittänyt puhetta.
Kauhajoen Karhun Lawrence Kinnardille (45) tilastoitiin Kouvoja vastaan kolme onnistunutta kahden pisteen heittoa kuudesta yrityksestä. Siitä kolmannesta onkin riittänyt puhetta.

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikköön lähti lauantaina sähköpostia liitetiedostoineen Kouvoilta. Seura päätti pitkän pohdinnan jälkeen käyttää noin 300 euroa, joka peritään protestin tekemisestä.

Kauhajoen Karhun Lawrence Kinnard kohosi perjantaina Mansikka-ahon urheiluhallissa sankariksi upottamalla kahden pisteen hyppyheittonsa koriin loppusummerin soidessa. Karhu nappasi Korisliigassa vasta kauden viidennen vierasvoittonsa Kinnardin onnistumisella 77—78. Kiistanalaista on, lähtikö pallo Kinnardin kädestä ennen kuin peliaika umpeutui.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi sanoi lauantaina, että vastalauseella on tarkoitus herätellä Koripalloliittoa ja Korisliigan seuroja. Korisliigassa ei käytetä videotarkistuksia, toisin kuin esimerkiksi Euroliigassa ja NBA:ssa. Suomessa on kuitenkin viime vuosina kehitetty tekniikkaa ja välineistöä niin, että kaikkiin pääsarjahalleihin on asennettu automaattikamerat tv-lähetyksiä varten.

— Tuomareita ei voi tästä tilanteesta syyttää. Olisi yksinkertaisempaa, että esimerkiksi ottelun kahden viimeisen minuutin aikana voitaisiin epäselvät tilanteet tarkistaa suoraan toimitsijapöydältä.

— Protesti maksaa muutaman satasen. Se on ihan hyvä raha, jos saamme lajia kehitettyä tätä kautta.

Kouvojen ja Karhun ottelussa panokset olivat kovat. Molemmat jahtaavat runkosarjaa kakkossijaa, joka tuo kotiedun välierävaiheessa. Pousi myöntää, että vastalauseessa on osittain myös oma lehmä ojassa.

— Jos kori on tehty yliajalla, se voi olla kannaltamme kallis, kun ajatellaan, että menettäisimme yhden kotiottelun semifinaaleissa. Emme siis huvin vuoksi protestia jätä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.