Attendo tekee vanhuksille kodin Ratamon viereen — 60-paikkainen hoivakoti valmistuu Kouvolaan ensi syksynä

Kurjenmiekan valmistumisen jälkeen Attendolla on Kouvolassa seitsemän hoivayksikköä.

Katja Juurikko

Hoivakoti tulee Marjoniementien ja Ruskeasuonkadun kulmaan lähelle Ratamokeskusta.
Hoivakoti tulee Marjoniementien ja Ruskeasuonkadun kulmaan lähelle Ratamokeskusta.

Ratamon viereen Kouvolan oikeustaloa vastapäätä valmistuu ensi syksynä uusi hoivakoti. Attendon hoivakodin rakentaminen tontille on jo käynnissä.

Attendo Kurjenmiekkaan tulee yhteensä 60 paikkaa. Niistä 20 on ympärivuorokautisen eli tehostetun palveluasumisen paikkoja. 40 asuntoa on kevyempää tukea tarvitseville asukkaille, Attendon aluejohtaja Simo Saaranen sanoo.

Hoivakoti työllistää noin kolmisenkymmentä henkilöä silloin, kun talo on täynnä.

Kurjenmiekan valmistumisen jälkeen Attendolla on ikäihmisten yksiköitä Kankaro, Kankaronmäki ja Kankaronpuisto, kehitysvammaisten palvelukoteja Eskola ja Tasankotie sekä mielenterveyskuntoutujien yksikkö Lehtola Lehtomäessä.

Katja Juurikko

Hoivakodin työmaan pohjatyöt ovat alkaneet.
Hoivakodin työmaan pohjatyöt ovat alkaneet.

Hoivatilat kiinnostunut Kouvolasta

Kurjenmiekan rakennuttaa palveluyhtiö Hoivatilat, jolta Attendo vuokraa tilat. Urakoitsijana on rakennusliike S. Tikakoski.

Hoivakoti tulee Marjoniementien ja Ruskeasuonkadun kulmaan. Se on kooltaan 3 000 neliötä. Betonielementeistä tehtävään rakennukseen tulee tiiliverhoilu.

Attendo Kurjenmiekka ei ole ainut Hoivatilojen hanke Kouvolassa. Hankekehityspäällikkö Olli Haapion mukaan palveluyhtiöllä on suunnitteilla Kouvolaan muitakin rakennuksia. Sen tarkemmin hän ei voi kuitenkaan vielä niistä kertoa, koska vuokra- ja urakkasopimukset ovat kesken.

Kouvolassa on kysyntää ja käyttäjiä. — Olli Haapio

— Kouvolassa on kysyntää ja käyttäjiä. Näen sen eteenpäin menevänä kaupunkina, Haapio sanoo.

Hoivatilat on erikoistunut päivä- ja hoivakotien, koulujen ja kokonaisten palvelukortteleiden tuottamiseen, rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen.

Katja Juurikko

Attendo Kurjenmiekkaan tulee 60 paikkaa.
Attendo Kurjenmiekkaan tulee 60 paikkaa.

Katja Juurikko

25173893.jpg

Juttuun lisätty 12.11. kello 7.49 lisää Attendon hoivayksiköitä Kouvolassa, joita on yhteensä seitsemän uuden valmistumisen jälkeen.