Kouvolan kaupunki irtisanoo 9 henkeä johto- ja esimiesportaasta — Kaikkiaan on tarkoitus vähentää 111 henkilötyövuotta

Pääosa henkilöstövähennyksistä toteutetaan eläkkeelle siirtymisillä ja määräaikaista henkilöstöä vähentämällä.

Lukas Pearsall

Kouvolan kaupunginhallitus saa yt-neuvottelutuloksen käsiteltäväkseen ensi tiistaina. Arkistokuva vuodelta 2017.
Kouvolan kaupunginhallitus saa yt-neuvottelutuloksen käsiteltäväkseen ensi tiistaina. Arkistokuva vuodelta 2017.

Kouvolan kaupunki aikoo vähentää organisaatiostaan 111 henkilötyövuotta vuosina 2019—2020. Tällä saavutetaan noin 5 miljoonan euron kustannussäästöt.

Yksi henkilötyövuosi kuvaa koko vuoden kokoaikatyössä olleen henkilön työpanosta.

Kaupungin yhteistoimintaneuvottelut päättyivät tiistaina, ja kaupunginjohtaja esittää neuvottelutuloksen hyväksymistä kaupunginhallitukselle 18. kesäkuuta pidettävässä kokouksessa.

Henkilöstövähennykset on tarkoitus toteuttaa pääasiassa eläkkeelle siirtymisillä ja määräaikaista henkilöstöä vähentämällä. Varsinaisia irtisanomisia tehdään suunnitelman mukaan enintään yhdeksän. Irtisanomiset kohdistuvat lähinnä johto- ja esimiestehtäviin, ja ne on tarkoitus toteuttaa viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

Ennen irtisanomista kartoitetaan kuitenkin eläkemahdollisuudet tai työsopimuslain mukaiset mahdollisuudet sijoittaa tai kouluttaa henkilö toisiin tehtäviin.

Henkilöstövähennyksiä tehdään kaikilla toimialoilla. Konsernipalveluista vähennetään yhteensä 14 henkilötyövuotta, kasvatuksesta ja opetuksesta 54, liikunnasta ja kulttuurista 12 sekä asumisen ja ympäristön toimialalta 31. Suurin osa vähennyksistä kohdistuu hallinto- ja toimistohenkilöstöön (yhteensä 32 henkilötyövuotta, sisältäen päälliköt ja asiantuntijat ), opetushenkilöstöön (31) ja tekniseen henkilöstöön (13). Vakinaista henkilöstöä vähennetään 66 henkilötyövuoden ja määräaikaista 45 henkilötyövuoden verran.

— Tilanne on valitettava, eikä missään tapauksessa johdu henkilöstöstä. Kaupunki joutuu sopeuttamaan toimintaansa muuttuneeseen toimintaympäristöön, ja tässä sopeuttamisessa henkilöstövähennykset ovat yksi sopeuttamisen keino. Suurin osa henkilöstövähennyksistä on onneksi toteutettavissa ilman irtisanomisia, kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo tiedotteessa.

Kaupungilla on nyt noin 200 vakinaista esimiestä. Yhteensä 19 johtajan, päällikön tai muun esimiehen tehtävää vähennetään vuoden 2020 loppuun mennessä ja 2 vuonna 2021.

Suunnitelmaan kuuluvat myös osa-aikatyön ja osa-aikaisen eläkkeen suositteleminen sekä henkilöstön siirtäminen toisiin tehtäviin tarpeen mukaan.
Yt-neuvotteluissa keskusteltiin myös henkilöstöpalvelujen ja -etuuksien vähentämisestä ja lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi, mutta henkilöstön edustajat eivät halunneet tässä vaiheessa neuvotella etuuksista.

Käynnissä ovat myös palveluverkkoja koskevat selvitykset, joiden tavoitteena on säästää kuusi miljoonaa euroa.