Kuusankosken Tekniikka- ja ympäristötalon työntekijät siirtyvät Kouvolan keskustaan – Muutto edellyttää noin 600 000 euron määrärahaa Kouvolan kaupungintalon tilauudistukselle

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Wall sanoo, että investointimäärärahasta on valtuustoryhmien välillä löydetty yhteisymmärrys.

Katja Juurikko

Kuusankoskella sijaitsevan Tekniikka- ja ympäristötalon työntekijät siirtyvät töihin Kouvolan keskustaan. Siirto toteutuu ensi keväänä toukokuun alussa.
Kuusankoskella sijaitsevan Tekniikka- ja ympäristötalon työntekijät siirtyvät töihin Kouvolan keskustaan. Siirto toteutuu ensi keväänä toukokuun alussa.

Kuusankosken Tekniikka- ja ympäristötalossa työskentelevät noin 130 toimistotyöntekijää siirtyvät töihin Kouvolan keskustaan. Heistä 10–20 siirtyy Marjoniemen varikolle Savonkadulle ja loput Kouvolan kaupungintalolle.

Kouvolan tekninen lautakunta päätti asiasta maanantain kokouksessaan.

Lautakunnan alaiset palvelut siirtyvät uusiin paikkoihin ensi vuoden keväällä toukokuun alusta alkaen.

Päätös edellyttää, että tilapalveluilla on käytössä investointimääräraha kaupungintalon tilauudistukselle ensi vuodelle.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Wall (kesk.) sanoo, että rahaa tilauudistukseen tarvitaan arvioiden mukaan noin 600 000 euroa.

– Ryhmien välillä on yhteisymmärrys siitä, että tuo raha löytyy. Toki vasta valtuusto päättää asiasta, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että muutto toteutuu.

Muuton syynä ovat kaupungin säästötoimet. Säästöesityksen mukaan hallinnollisten toimintojen keskittäminen kaupungintalolle tuo vuosittain 350 000 euron säästön.

Tekniikka- ja ympäristötalo vaatisi noin 7 miljoonan euron korjausinvestoinnit, jotka voitaisiin välttää siirtämällä työntekijät muualle. Talosta on arvioitu voitavan saada 250 000 euron myyntitulot.

Tekninen johtaja Hannu Tylli totesi viime viikolla Kouvolan Sanomissa, että valtaosa työntekijöistä suhtautuu muuttoon myönteisesti.