Kommentti: Tavallinen tarina sai oudon käänteen

6543e1ac-de77-4352-9549-bf9ec8b6f185

Kommentti: Tavallinen tarina sai oudon käänteen

Aloimme kehitellä juttua koulujen Move-mittauksista jo reilu viikko sitten. Tarkoitus oli tehdä koulujen Move-mittausten ohella yleisluonteinen katsaus lasten liikkumiseen ja kuntotasoon.

Ennen kuin jutunteko pääsi kunnolla käyntiin, Espoon Tiistilän koulussa tapahtui valitettava tragedia. Yksi oppilas menetti henkensä Move-mittauksen aikana alkaneeseen sairauskohtaukseen. Mittaukset lopetettiin Espoon lisäksi monella paikkakunnalla.

Käänne toi työn alla olleeseen juttuun uuden kulman, kun testin turvallisuus oli nostettu esiin. Juttua tehdessäni kävin kahden koulun Move-päivässä.

Tuntui, että kyseinen yksittäinen kuolemantapaus oli vaikuttanut aiheen ilmapiiriin ja saanut monet haastateltavat varovaisiksi sanomisissaan. Median läsnäolo tuntuu herättävän usein perusteetonta epäluuloa.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien uutistoimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet