KooKoon U20-joukkueessa uusi koronavirustartunta: Liigajoukkue jatkaa karanteeninomaisissa olosuhteissa ja odottaa maanantain koronatestien tuloksia

Liigajoukkueen jatko riippuu joukkueen koronatestien tuloksista.

Katja Juurikko

Kouvolan jäähallilla toiminta jatkuu normaalisti.
Kouvolan jäähallilla toiminta jatkuu normaalisti.

KooKoon alle 20-vuotiaiden joukkueessa on vahvistettu viikonloppuna yksi uusi koronavirustartunta. KooKoon tiedotteen mukaan kyseessä on nuori pelaaja, joka sai viime viikolla negatiivisen testituloksen. Hänet testattiin viikonloppuna uudelleen.

Tämä on KooKoolle jo seitsemäs vahvistettu koronavirustartunta viikon sisään. Aiemmat tartunnat ovat viidellä alle 20-vuotiaalla pelaajalla sekä yhdellä KooKoon ja Mikkelin Jukurien ottelutapahtuman toimihenkilöllä.

Lisäksi neljällä joukkueen pelaajalla on havaittu koronavirukseen liittyviä oireita. Heidät on testattu viikonloppuna ja maanantaina.

Tietojen mukaan tartunnat liittyvät KooKoon ja Jukurien U20-joukkueiden SM-sarjan otteluun, joka pelattiin Kouvolassa viikko sitten lauantaina.

Koronavirukselle altistuneet karanteeninomaisissa olosuhteissa

KooKoon tiedotteen mukaan koronavirustartunnan saaneet ja muut oireilleet ja sairastuneet ovat olleet tilanteeseen nähden hyvävointisia. Heidän oireitaan tarkkaillaan.

KooKoon U20-joukkueessa koronavirukselle altistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin. He jatkavat yhä terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa.

– KooKoon U20-joukkueessa on toisen asteen opiskelijoita. Kymsoten ja kaupungin selvityksen mukaan viruksen saaneet U20-joukkueen pelaajat eivät ole aiheuttaneet muiden oppilaiden altistumisia kouluissa, KooKoon tiedotteessa kerrotaan.

Varotoimenpiteenä Kouvolan lukioiden abiturientit on siirretty etäopetukseen yo-kokeiden ajaksi. He voivat kuitenkin osallistua koeviikolla kokeisiin.

Liigajoukkueen kohtalo selviää tiistaina tai keskiviikkona

Liigajoukkue ja joukkueen toimihenkilöt on testattu koronaviruksen varalta maanantaina. KooKoon liigajoukkueen pelaajat ja toimihenkilöt puolestaan ovat olleet karanteeninomaisissa olosuhteissa jo viime viikon perjantaista lähtien, jotta he eivät altista jäähallin toisia käyttäjiä.

– Vain viranomaiset voivat määrätä karanteeniin. KooKoon liigajoukkueen pelaajat ovat omaehtoisessa karanteenissa, KooKoo Hockeyn yhteisöpäällikkö Nita Ahola kertoo.

Liigajoukkueen jatko riippuu koronatestien tuloksista.

– Tiedotamme tiistaina tai keskiviikkona lisää joukkueen arjen jatkosta. Myös perjantain KalPa-harjoitusottelusta tehdään päätöksiä vasta myöhemmin, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoo seuran tiedotteessa.

Välimaan mukaan seura toimii pelaajien ja työntekijöiden terveys edellä ja noudattaa koronan suhteen Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän ohjeita.

Ottelutapahtumissa ja lounasravintolassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä. KooKoo tekee myös yhteistyötä Kouvolan kaupungin kanssa. Jäähallin pukukoppitiloja on desinfioitu varotoimenpiteenä.

KooKoon koronarumba alkoi viikko sitten lauantaina

Viime perjantaina Kymsote ja KooKoo tiedottivat, että viidellä KooKoon U20-joukkueen pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Myös KooKoon ja Jukurien ottelun osallistuneella toimihenkilöllä vahvistettiin tuolloin koronavirus.

Tartunnan saaneet määrättiin eristykseen. Muu joukkue, joukkueenjohto ja ottelutapahtumassa altistuneet henkilöt ohjattiin karanteeniin.

Kouvolassa viime viikolla vierailleessa Mikkelin Jukurien joukkueessa 22:lla henkilöllä on todettu koronavirustartunta.

Korjattu klo 20.26 uutiseen tieto, että liigajoukkueen pelaajat eivät ole karanteenissa, vaan karanteeninomaisissa olosuhteissa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset