Ravihevonen loukkaantui vesijohtotyömaalla Keltakankaalla

Juha Vesala

Marko Heikari ohjasti Grainfield Fionaa Kouvolan raveissa syyskuussa 2013.
Marko Heikari ohjasti Grainfield Fionaa Kouvolan raveissa syyskuussa 2013.

Keltakankaalla hevostallia pitävä ravivalmentaja Jarmo Vilkki on käärmeissään.

Hänen valmennettavansa Grainfield Fionan oli tarkoitus kilpailla keskiviikkona Vermossa T65-lähdössä, mutta 9-vuotias tamma loukkaantui jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä kotiympäristössään.

Vilkin tallin alueella tehdään parhaillaan uuden vesijohtoputken rakennustöitä. Kymen Veden uusi putkilinja vedetään harjoitusraviradan poikki.

Hevonen loukkaantui maanantaina, kun Vilkki ja Fiona olivat lähdössä ajamaan normaalia verryttelylenkkiään. Harjoitusradalle vievälle reitille oli Vilkin yllätykseksi nostettu vettä kaivannosta. Vesi oli jäätynyt, ja jää petti hevosen alta.

Vilkin mukaan edessä on parin, kolmen viikon kilpailutauko.

Vilkki, 59, osti hevostallin ja maapaikan viime kesäkuussa. Hän tiesi Kymen Veden aloittavan uuden linjan vetämisen. Hänen mielestään yhtiön työntekijät ovat välinpitämättömiä ja pitävät huonosti yhteyttä.

— Siellä vain kohautellaan olkaa, kun minä kyselen, miten vastuu asioista kannetaan.

Vilkin ja urakoitsijana toimivan Kreaten työpäällikön Mika Seppälän näkemykset asiasta poikkeavat toisistaan. Seppälän mukaan kaikkia maanomistajia on ennakkoon informoitu töiden kulusta, ja kaikki on sujunut hyvässä yhteishengessä.

— Tiistaina pidimme Vilkin luona tunnin katselmuksen, jossa käytiin töiden etenemistä läpi. Se meni täysin asiallisesti, ja meillä oli selkeä yhteisymmärrys.

Vilkin harmitusta lisää se, että viime syksynä Fiona loukkaantui niin ikään harjoitusradallaan.

Tuolloin oli jätetty risukasa radan kaarteeseen. Hevonen joutui tekemään äkkijarrutuksen ja venäytti etujalkansa. Se tiesi Fionalle neljän kuukauden taukoa kilpailuista. Tämä tapaus ei liity Kymen Veden urakkaan.