Myllykoski-klubi päätti pelastaa Myllykosken seuratalon ja MyPa-talon — kaupat lähes solmittu

Jussi Lopperi

Myllykosken seuratalo jäi vaille tukijaa paperitehtaan toiminnan loputtua.
Myllykosken seuratalo jäi vaille tukijaa paperitehtaan toiminnan loputtua.

Jani Sourander

mypa
mypa

Tyhjillään olleet Myllykosken seuratalo ja MyPa-talo ovat saamassa uuden omistajan. Virolainen yhtiö Riverman Invest Oü, jonka perustaja on Myllykoskelta kotoisin oleva Juha Jokimies, on loppusuoralla kauppojen teossa.

— Neuvottelut ovat pitkällä ja kauppojen syntyminen näyttää tällä hetkellä lähes varmalta. MyPa-talon kauppakirja on tarkoitus allekirjoittaa MyPan konkurssipesän edustajan kanssa 14. syyskuuta. Seuratalolle tehdään ensi viikolla kuntokartoitus, minkä jälkeen alkaa kauppakirjan valmistelu, kertoo Heikki Kupari, joka on neuvotellut seuratalon ostamisesta UPM:n edustajien kanssa.

Ostamista valmistelleet ovat kaikki taustaltaan myllykoskelaisia. Pitkä pohdinta muuttui päätökseksi Myllykoski-klubin kevätkokouksessa.

— Olemme sydän syrjällään katsoneet, mitä vanhalle rakennuskannalle tapahtuu. Seuratalo on ollut nyt vuoden kylmillään, ja kellarissa näkyy jo vaurioita. Kokouksessa sitten päätimme, että eiköhän käydä toimeen. Mitään ei tapahdu, jos ei yritä, Kupari sanoo.

Ensimmäinen tavoite on pelastaa rakennukset. Sitten päätetään, millaista toimintaa niihin kannattaa järjestää.

— MyPa-talo on varsin hyvässä kunnossa. Vanhana urheilualan keskuksena sillä on varmasti hyvä tulevaisuus. Seuratalo tarvitsee ison remontin, koska sille ei ole vuosikymmeniin tehty muita kuin ylläpitotoimenpiteitä.

Suunnitelmat seuratalon tulevasta käytöstä ovat vielä ideointiasteella. Tavoite on saada toiminta kannattavaksi, mutta myllykoskelaiset tiedostavat, että se tulee alkuvaiheessa olemaan tappiollista.

Kun kaupat on tehty, seuratalon toimintaa varten aiotaan perustaa yritys, Myllykosken Seuratalo Oy. Sen mukaan nimetty sivu avautui Facebookissa perjantaina.

Myllykosken seuratalo oli mukana tonttikaupassa, jota viritettiin UPM:n ja Suomen Bioetanolin välillä. Kauppa kuitenkin kariutui heinäkuussa, kun UPM päätti myydä Myllykosken tehtaan höyryvoimalan Saksaan.

MyPa-talo ei löytänyt uutta ostajaa Myllykosken Pallon viimevuotisen konkurssin jälkeen. Heinäkuussa väläytettiin mahdollisuutta talon myymisestä huutokaupalla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.