Päivö-myrsky riepotteli Kouvolaa – Pahin myrskytuuli pyyhki Kymenlaakson yli tiistaina iltapäivällä, pelastuslaitokselle tuli tunnissa suma tehtäviä

Myrsky: Kymenlaakson pelastuslaitos oli varautunut myrskytuhojen aiheuttamiin tehtäviin illan mittaan.

Lumikki Haaja

Päivö-myrsky ryntäsi Kouvolaan kovalla voimalla ja aiheutti myrskytuhoja tiistaina iltapäivällä. Arkistokuva Kiira-myrskyn tuhoista.
Päivö-myrsky ryntäsi Kouvolaan kovalla voimalla ja aiheutti myrskytuhoja tiistaina iltapäivällä. Arkistokuva Kiira-myrskyn tuhoista.

Suomenlahdelta mantereen puolelle siirtynyt Päivö-myrskyksi nimetty voimakas matalapaine voimistui Kouvolan seudulla tiistaina iltapäivällä.

Kymenlaakson pelastuslaitos oli täydessä valmiudessa, jos myrsky aiheuttaa tuhoja Kouvolassa.

– Vielä iltapäivällä tehtäviä ei ole tullut, mutta olemme varautuneet myrskyn voimistumiseen, päivystävä palomestari Ilpo Kopra kertoi.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Pauli Jokisen mukaan matalapaineen keskus siirtyi tiistain iltapäivän mittaan Suomenlahdelta mantereen puolelle Kaakkois-Suomen kohdalla.

– Matalapaine on sillä seudulla syvenemässä. Matalapaineen keskuksen jälkipuolella sade laantuu ja tuuli voimistuu, hän arvioi iltapäivällä.

Jokinen arvioi ennusteiden pohjalta, että pahin on Kouvolan seudulla ohi kello 18-19:n aikoihin.

Syöksyvirtauksia tai isompia ukonilmoja Kouvolan seudulla ei ollut tällä kertaa odotettavissa.

– Kaakonkulmalla on pieni mahdollisuus syöksyvirtauksen muodostumiselle. Kouvolassa voi tulla salama tai pari, mutta isompia ukkosia ei nyt ole tulossa.

Jokisen mukaan tuulivahinkoja oli odotettavissa.

– Ihmisten kannattaisi myrskyn aikana pysyä sisätiloissa. Ainakaan ei kannata lähteä veneilemään eikä metsäretkille. Kannattaa odotella rauhassa, että myrsky menee ohi, meteorologi ohjeisti.

Kymenlaakson pelastuslaitos sai tiistai-iltapäivänä lukuisia tehtäviä myrskytuhojen takia. Ne olivat lähinnä tielle kaatuneiden puiden poistoa ja kellarin vesivahinkoja.

Juttu päivitetty 30. kesäkuuta kello 18.11.