Koivusaaressa Myllykoskella ajettiin auto puuhun ja hajotettiin – Muuten päättäjäisviikonloppu sujui Kouvolassa melko rauhallisesti

Turvavälit ja kokoontumisrajoitukset unohtuivat juhlijoilta.

Lukijan Kuva

Puuhun törmännyt auto romuttui pahasti. Poliisit eivät löytäneet paikalta ketään.
Puuhun törmännyt auto romuttui pahasti. Poliisit eivät löytäneet paikalta ketään.

Myllykosken Koivusaaressa oli sunnuntaina melkoinen siivo. Suuren roskamäärän lisäksi alueella oli puuhun ajettu auto ja mopoauto, jota oli vahingoitettu. Koivusaari on yksi niistä paikoista, joihin nuorilla on tapana kokoontua koulujen päättäjäisviikonloppuna.

– Rikottuja pulloja ja muuta roskaa oli joka paikassa, sekä lavan ympärillä että mattojenpesupaikan lähellä. Melkoiset pippalot siellä on ollut, kertoo aamulla paikalla käynyt Juha Ripattila.

Hän arvioi kahden auton vieneen juhlijoita paikalle koko päivän ja mainitsee niiden ajaneen useaan kertaan hänen kotinsa ohi.

– Mopoautosta oli rikottu ikkunat ja revitty kaikki irti stereot, selkänojat ja hansikaslokero.

Puuhun törmännyt auto oli vaurioitunut pahasti keulastaan ja vahingoittanut myös puuta. Törmäyksen ajankohdasta tai mahdollisista henkilövahingoista ei ole tietoa. Autosta ilmoitettiin hätäkeskukseen sunnuntaiaamuna, jolloin paikalla ei ollut enää ketään.

Mopoauton turmelemisesta ei ole toistaiseksi tehty rikosilmoitusta poliisille.

Kouvolan nuorisopalvelujen partio kävi Koivusaaressa lauantai-iltana, mutta siinä vaiheessa autoihin ei vielä ollut koskettu. Partion poistuessa kello 23:n aikoihin kaikki paikalla olijat olivat täysi-ikäisiä.

Lukijan Kuva

Mopoauton ikkunat oli rikottu ja sisätilat tuhottu.
Mopoauton ikkunat oli rikottu ja sisätilat tuhottu.

Nuoriso-ohjaajat kiersivät lauantaina Kouvolan suosituimpia juhlintapaikkoja 8 partion voimin, joihin kuului yhteensä 19 henkeä. Koordinaattori Esko Lavosen mukaan kaikkialla oli melko rauhallista.

– Turvavälien noudattaminen ei kyllä toiminut missään, ei sen paremmin nuorten kuin vanhempienkaan kesken.

Koska ravintolat olivat kiinni, myös vanhempia juhlijoita oli ulkosalla pienissä ryhmissä.

– Siellä oli valkolakkisia ja muita valmistuneita. Käyrälammen rannalla oli noin 70–80 nuorta juhlimassa. Sinne soitettiin poliisit, mutta joukko ehti hajaantua ennen heidän saapumistaan, Lavonen sanoo.

Myös Haukkavuoren alue Elimäellä ja Kymijoen puistoalue Kuusankosken keskustassa keräsivät paljon väkeä. Nuorisopalvelun partiot eivät kohdanneet holtittomasti alkoholia käyttäneitä nuoria.

Komisario Jukka Tylli Kaakkois-Suomen poliisista luonnehtii päättäjäislauantaita rauhallisemmaksi kuin muina vuosina.

– Nuoriso on kokoontunut isollakin joukolla, mutta poliisitehtäviä oli selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Lastensuojeluilmoituksia jouduttiin tekemään jonkin verran. Nuorimmat, joiden hallusta löydettiin alkoholia, olivat 12-vuotiaita.

Merkittäviä väkivallantekoja ei tullut poliisin tietoon. Joitakin ilmoituksia nahistelusta tuli, mutta tekijät olivat ehtineet poistua ennen poliisin saapumista paikalle.

Poliisikin pani merkille turvavälien ja kokoontumisrajoitusten unohtumisen.

– Ne ovat suosituksia, joten poliisilla ei ole mahdollisuutta puuttua niihin. Olemme yrittäneet keskustella ohjeista, mutta herkästihän ne tuollaisessa tilanteessa unohtuvat, Tylli sanoo.

Luetuimmat