Kuusankoski ja Valkeala ehdolla vuoden kaupunginosaksi

Markku Lintula

Ehdokkaita vuoden kaupunginosaksi on kaikkiaan 90. Kuva Kuusankoskelta.

Kuusankoski ja Valkeala ovat mukana Suomen Kotiseutuliiton kilpailussa Suomen parhaan kaupunginosan arvonimestä.

Yleisö on saanut esittää ehdotuksia kaupunginosista. Kaikkiaan 171 ehdotuksessa esitettiin yhteensä 90:ää kaupunginosaa kaikkialta Suomesta.

Useimmat ehdotukset tulivat suoraan paikallisilta asukkailta.

Vastauksista ja perusteluista käy ilmi, että kotiseuturakkaus kukoistaa ympäri Suomen. Ihmiset arvostavat kotikulmiaan ja haluavat tuoda alueen muidenkin tietoisuuteen. Vastauksissa on hyvin kirjoitettuja, laajoja perusteluja kaupunginosien yhteisöllisyydestä, historiasta, palveluista ja asukastoiminnast, Kotiseutuliiton tiedotteessa sanotaan.

Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati seuloo joukosta kärkiehdokkaat tai tekee suoraan esityksen voittajasta Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan. Se julkistetaan Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä elokuussa.

Lista kaikista ehdokkaista

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.