Sote-kiinteistöjen taloudelliset riskit pelottavat Kouvolassa

Katja Juurikko

Sairaalanmäen kiinteistöt vaativat täydellistä peruskorjausta. Vain uusin rakennus psykiatrinen sairaala on hyvässä kunnossa.
Sairaalanmäen kiinteistöt vaativat täydellistä peruskorjausta. Vain uusin rakennus psykiatrinen sairaala on hyvässä kunnossa.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo, että esitys kiinteistöjen lahjoituksesta on epärealistinen.

— Ei ole mitään takeita siitä, että kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen rakennuksille olisi maakunnallista tarvetta. Jatkojalostusmahdollisuuksia on tietysti pohdittava, mutta tässä vaiheessa esitys sisältää kaupungille enemmän riskejä kuin mahdollisuuksia.

Maakunnilla on velvollisuus vuokrata kuntien omistukseen jäävät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen toimitilat ja kiinteistöt kolmeksi vuodeksi.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) arvioi, että mahdollisuus kiinteistöjen pitämiseksi Carean kiinteistöyhtiön hallussa kannattaisi selvittää.

— Lisäkiinteistöjä ei kaupungin piikkiin todellakaan tarvittaisi.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen vaati viime viikolla, että omaisuusjärjestelyt eivät saa heikentää kuntataloutta. Hän esitti, että omaisuusjärjestelyjen taloudelliset vaikutukset korvataan kunnille täysimääräisesti esimerkiksi kohdennetuilla avustuksilla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.