Korian tuhkat menossa maisemavalliin

Jussi Lopperi

Hankkijan kiinteistön tuhkakasoista päästään pian eroon, jos rakennus- ja ympäristölautakunta antaa luvan maisemavallin rakentamiseen.

Hankkijan rehutehtaan kiinteistön tuhkakasoista päästäneen vihdoin eroon Korialla.

Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee huomenna keskiviikkona ympäristöluvan myöntämistä maisemavallin rakentamiseksi. Lupaa on hakenut kiinteistön omistajayhtiö Space Supply Oy.

Hakemuksen mukaan junaradan ja kiinteistön väliin rakennetaan maisemavalli, jossa hyödynnetään jätetuhkia enintään 2 700 tonnia. Valliin voidaan tarvittaessa käyttää myös Hankkijan purettujen rakennusten betonia enintään 500 tonnia.

Ympäristöpäällikkö ehdottaa lautakunnalle, että ympäristölupa myönnetään. Esityksen mukaan Space Supply saisi luvan aloittaa maisemavallin rakentamisen heti mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Tuhkat ovat peräisin tuhkatehtaan ajoilta. Tiloissa toimivat sekä LT-Tuhkimo että Lannox, jotka molemmat menivät konkurssiin vajaat kymmenen vuotta sitten.

Space Supplyn edustaja Jyrki Heinola kertoo, että tavoitteena on rakentaa maisemavalli valmiiksi kesän aikana.

Valli on 100—130 metriä pitkä.

— Yhtiö on odottanut pitkään tuhkalupia. Ne rakennukset on purettu, jotka pitikin purkaa. Kun tuhka saadaan maisemavalliin, tuhkasiilot puretaan, alue siivotaan ja jäljelle jääneet rakennukset kunnostetaan.

Kun tuhkasta päästään eroon, Space Supplyn kaavailema kulttuurin monitoimikeskus etenee.

Heinolan mukaan keskuksen suunnitelmat ovat jo pitkällä. Hankkijan entisestä varastosta aiotaan tehdä esiintymistila bändeille. Varastossa voidaan järjestää lisäksi taidenäyttelyitä ja teatteriesityksiä.

Janne Rönkkö

Janne Rönkkö

Luetuimmat