Kouvola etsii Helsingin messukeskuksen matkamessuosastolleen suunnittelijaa kilpailulla

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Voittajatyön suunnittelija saa palkinnoksi 2000 euroa.

Katja Juurikko

Vuoden 2019 asuntomessuille toivotaan messuosastolla näkyvyyttää, mutta sen lisäksi esille on tuotava paljon muutakin Kouvolasta.
Vuoden 2019 asuntomessuille toivotaan messuosastolla näkyvyyttää, mutta sen lisäksi esille on tuotava paljon muutakin Kouvolasta.

Kouvola etsii suunnittelijaa Helsingin messukeskuksessa tammikuussa järjestettävien matkamessujen osastolleen kaikille avoimella kilpailulla.

Kouvola aikoo osallistua matkamessuille muutaman vuoden tauon jälkeen esitelläkseen ensi vuoden asuntomessuja. Toinen messujen tavoitteista on lisätä Kouvolan tunnettuutta ja saada Kouvola kartalle ihmisten mieliin.

Kouvola hakee messuosastonsa suunnitteluun kilpailulla uusia ja raikkaita ideoita, joilla osasto erottuu houkuttelevana muista osastoista, tiedottaa Kouvola Innovation. Messuosastolla tuodaan esille matkakohteita, tapahtumia ja palveluita. Osaston halutaan ilmentävän kaupungin erilaisia piirteitä ja kohteita.

Osastolla on tuotava Kouvolaa monipuolisesti esille

Matkamessuille on ideoitava 90 neliön suuruinen osasto, joka on avoin jokaiselta sivulta. Asuntomessuille odotetaan erityistä näkyvyyttä. 

Osastolla on tuotava esiin lisäksi Kouvolan matkailun pääkohteet eli Verlan maailmanperintökohde, Repoveden kansallispuisto, Tykkimäen huvipuisto ja Arboretum Mustila. Myös Kouvolan sijainnin on tultava selväksi.

Myynnissä voi olla paikallisia herkkuja. Kouvolan infotiskille esitteineen ja neuvontahenkilöineen on oltava tilaa. Kaiken tämän lisäksi osastolle on oltava esteetön kulku.

Messuosaston rakentaminen ei kuulu suunnittelijan tehtäviin.

Kilpailuun osallistuvilla oltava side Kouvolaan

Kilpailuun osallistuvilla tulee olla side Kouvolaan, mutta osallistujat voivat olla mistä päin maata tahansa. Osallistua voi jos asuu tai mökkeilee Kouvolassa tai on kaupungista kotoisin, asunut tai opiskellut täällä tai jos paikkakunnalle asuvaan henkilöön tai henkilöihin on olemassa läheinen sukulaissuhde.

Raati odottaa yllättäviä ja raikkaita ideoita

Kilpailuun osallistuvien on valmistettava 3-5 kuvaa ideoista ja messuosaston  elementeistä sekä tehtävä suunnitelmasta kirjallinen selostus. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä.

Raati arvostaa idean yllätyksellisyyttä ja raikkautta. Suunnitelmalta vaaditaan Kouvolan esiin nostamista, osaston elinkaariajattelua, ideoiden jatkokäyttöä sekä osaston kokonaisvaltaista kiinnostavuutta.

Kilpailutyöt on palautettava postitse viimeistään 31. elokuuta osoitteeseen Kouvola Innovation Oy/Tiina Vainio, Paraatikenttä 4, 45100 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Ideakilpailu”. Kilpailuehdotuksen kanssa on toimitettava suljettu, nimimerkillä varustettu kirjekuori, jossa on tekijän nimi ja yhteystiedot sekä tiedot kilpailutyöntekijänoikeuksista ja mahdollisista avustajista.

Kolme parasta palkitaan

Kilpailun kolme parasta työtä palkitaan rahapalkinnoin. Voittaja saa 2000 euroa, toiseksi ja kolmanneksi tulleet 500 euroa kumpikin.

Kilpailun raatiin kuuluvat Kiinnosta kehittämispäällikkö Kirsi Vainio ja asiantuntija Raija Sierman, Kouvolan kaupungilta viestintäpäällikkö Anne Käki ja projektipäällikkö Sanna Kauppi sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta koulutusjohtaja Jorma Fagerström ja City Drivers -projektipäällikkö Tiina Ikkonen.