Savonlinjan autot eivät poistukaan Kouvolan ja Helsingin välisestä liikenteestä — Yhtiön ja Kymen Charterlinen välinen sopimus jatkaa kahden vuoron liikennöintiä arkipäivisin

Matkustajat pääsevät Kouvolasta Kuusankosken, Elimäen ja Lapinjärven kirkonkylien kautta Helsinkiin ja takaisin.

Katja Juurikko

Savonlinja peruu marraskuisen ilmoituksensa kaikkien  bussivuorojensa lopettamisesta Kouvolan ja Helsingin välillä. Vuoden alusta kahta vuoroa ajaa Kymen Charterline Savonlinjan autoilla.
Savonlinja peruu marraskuisen ilmoituksensa kaikkien bussivuorojensa lopettamisesta Kouvolan ja Helsingin välillä. Vuoden alusta kahta vuoroa ajaa Kymen Charterline Savonlinjan autoilla.

Savonlinja jatkaa Kouvolan ja Helsingin välisiä vuoroja myös ensi vuoden alussa. Yhtiö ilmoitti marraskuun puolivälissä, että Kouvola poistuu kokonaan yhtiön liikennöintikartalta.

— Kouvolan ja Helsingin välinen liikennöinti jatkuu myös ensi vuonna. Kouvolasta Helsinkiin ajetaan maanantaista perjantaihin kello 7.35 ja 13.15 lähtevillä vuoroilla. Helsingistä Kouvolaan vuorot lähtevät vastaavina päivinä 11.15 ja 17.30, Savonlinjojen aluejohtaja Teuvo Punavaara sanoo.

Annamme asiakkaalle mahdollisuuden näyttää, että tämä vuoro on heille tarpeellinen — Teuvo Punavaara

Hän on tyytyväinen siihen, että Kouvolan ja Helsingin välisten vuorojen hoitamiseen löytyi ratkaisu.

— Ihmiset pääsevät myös ensi vuonna Elimäen ja Lapinjärven kautta Helsinkiin. Ajettaviin reitteihin tehtiin myös muutoksia.Kaikki vuorot kulkevat vuoden alusta Kuusankosken kautta.

Kova kilpailu pakotti Savonlinjan lakkauttamaan kymmeniä kaukoliikenteen vuoroa. Osana leikkauksia Kouvolasta oli tulossa musta piste yhtiön reittikarttaan.

Etenkin Elimäen ja Lapinjärven seutujen asukkaat toivoivat vuoroliikenteen Helsinkiin jatkuvan

Yhtiö ilmoitti neuvottelevansa Kouvolan ja Helsingin välisestä reittiliikenteestä. Nyt se ilmoittaa tehneensä yhteistyösopimuksen Kymen Charterlinen kanssa. Franchise-yrittäjänä toimiva Kymen Charterline ajaa Savonlinjojen linja-autoilla Kouvola—Helsinki—Kouvola -vuoroja.

Sopimuksessa on kyse siitä, että Kymen Charterline tuottaa palvelun Savonlinjan autoilla. Punavaaran mukaan yhteistyötä ei ole aiemmin toteutettu nyt sovitulla tavalla.

— Ajot hoidetaan Savonlinjojen kalustolla ja liput ovat myynnissä nettikaupassa, savonlinja.fi tai Linjalla-mobiilisovelluksessa.

Sopimus on alkuun voimassa viisi kuukautta eli tammikuusta toukokuun loppuun saakka.

— Yrittäjällä on toki mahdollisuus lisätä tarvittaessa lisätä vuoroja sen jälkeen.

Eteläisen Kouvolan seudun asukkaat toivoivat Savonlinjojen jatkavan liikennöintiä Helsinkiin.

— Nyt annamme asiakkaalle mahdollisuuden näyttää, että tämä vuoro on heille tarpeellinen.

Reittien tarkemmat tiedot löytyvät myös osoitteesta savonlinja.fi

Uusimmat uutiset