Kriisipäivystyksessä juhannus on kuin muutkin viikonloput — Kouvolassa päivystys jatkuu juhannuksena normaalisti

Tyypillisiä puheluiden aiheita ovat lähisuhdeväkivalta sekä lapsille ja nuorille sattuneet vaaratilanteet.

Katja Juurikko

Kouvolan sosiaali- ja kriisipäivystykseen soitetaan juhlapyhinä samoista syistä kuin arkena, esimerkiksi lähisuhdeongelmien tai -väkivallan vuoksi.
Kouvolan sosiaali- ja kriisipäivystykseen soitetaan juhlapyhinä samoista syistä kuin arkena, esimerkiksi lähisuhdeongelmien tai -väkivallan vuoksi.

Kriisin tai onnettomuuden kohdatessa tai muissa hankalissa elämäntilanteissa voi kääntyä Kouvolan sosiaali- ja kriisipäivystyksen puoleen. Sen puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden.

— Yhteydenottojen määrä riippuu säästä ja muista olosuhteista. Juhannuksena, niin kuin muinakin juhlapyhinä ihmisillä on yleensä halua ja taipumusta pitää huolta siitä, ettei vaaratilanteita pääse syntymään. Halutaan varmistaa, että jälkikasvu on turvassa eikä päivystykseen päädytä fyysisen tai muun syyn vuoksi, sanoo itsekin päivystämässä ollut palvelupäällikkö Minna Laakso.

Tyypilliset juhlapyhien soitot käsittelevät Laakson mukaan samanlaisia asioita kuin arkenakin: lähisuhdeongelmien ja -väkivallan seurauksia, lapsille ja nuorille sattuneita vaaratilanteita, lasten huoltoon ja tapaamiseen liittyviä kysymyksiä.

— Yhteydenottoja ei välttämättä ole tavallista viikonloppua enempää. Päivystystyö on sellaista, että kaikki on mahdollista jokaisena päivänä. Yksinäisyyden teema ei niinkään näy sosiaalipäivystyksessä, mutta se voi tulla esiin erilaisissa auttavissa puhelimissa.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen numero on 020 615 8227.