Kouvola pohtii Kuusankosken entisen kaupungintalon myymistä

Nykyisen Tekniikka- ja ympäristötalon 130 työntekijää muuttaisivat Kouvolan kaupungintalolle.

Katja Juurikko

Kuusankosken entinen kaupungintalo on nykyään kaupungin tekniikka- ja ympäristöpalvelujen kotipaikka. Parhaillaan pohditaan työntekijöiden muuttoa Kouvolan kaupungintalolle.
Kuusankosken entinen kaupungintalo on nykyään kaupungin tekniikka- ja ympäristöpalvelujen kotipaikka. Parhaillaan pohditaan työntekijöiden muuttoa Kouvolan kaupungintalolle.

Kouvolan kaupunki pohtii Kuusankosken entisen kaupungintalon myymistä.
Matala siipiosa voitaisiin purkaa ja tilalle mahtuisi kolme kerrostaloa. Suojeltu vanha osa voisi olla asuin- tai toimistokäytössä, sanoo Kouvolan talous- ja rahoitusjohtaja Tuukka Forsell.


Tällä hetkellä entinen kaupungintalo on Tekniikka- ja ympäristötalo, jossa työskentelee noin 130 tekniikka- ja ympäristöpalvelujen työntekijää.
Tekninen johtaja Hannu Tylli sanoo, että parhaillaan selvitetään, mahtuvatko talon nykyiset työntekijät Kouvolan kaupungintaloon. Mahdollinen muutto uuteen paikkaan tapahtuu ensi vuoden lopulla.
— Näkisin hyvänä, että meidän palvelumme sijaitsisivat samassa paikassa hallinnollisten palvelujen kanssa, Tylli linjaa.


Tuukka Forsell sanoo, että kaupungintalo on ainakin osan päivästä vajaakäytössä. Forsellin mukaan kaupungintaloon mahtuisi hyvinkin 300—350 työntekijää, kun tämänhetkinen työntekijämäärä on noin 140.

Jos muutto toteutuu, Forsellin mukaan ensisijainen tavoite on myydä Kuusankosken entinen kaupungintalo.

Hannu Tyllin mukaan Kuusankosken tekniikka- ja ympäristötalon sisäinen vuokra on 463 000 euroa vuodessa. Tämä sisältää ylläpitokulut.
Forsell huomauttaa, että myös kaupungintalo tarvitsee remonttia.
— Tarvitaan ainakin jonkinlaista päivitystä ja kokoustekniikan uudistamista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut