Kouvolan iltalukiossa voi opiskella verkko-opintoina noin 70 kurssia — Noin joka neljäs Kouvolan ja Iitin lukioiden aloituspaikoista jäi täyttämättä

Vain Yhteislyseossa aloituspaikat ovat täynnä.

Katja Juurikko

Valkealan lukiota esitetään lakkautettavaksi vuonna 2020.
Valkealan lukiota esitetään lakkautettavaksi vuonna 2020.

Kouvolan iltalukio on laajentanut verkko-opintojen tarjontaansa. Ylioppilaskirjoitusaineista voi opiskella verkossa pääasiassa pakollisia kursseja ja osasta myös syventäviä. Verkko-opinnot löytyvät noin 70 kurssista.

Minimikurssimäärä lukion suorittamiseksi päivälukiossa on 75 kurssia, mutta aikuislukiossa, kuten Kouvolan iltalukiossa päättötodistuksen saa 44 kurssilla.

Rehtori Maria Lammin mukaan osa opiskelijoista haluaa korottaa verkkokursseilla aiempia arvosanojaan, osa nopeuttaa opintojaan.

Nyt elokuussa alkavalla jaksolla iltalukiossa on lähiopetukseen 40 aloituspaikkaa, mutta oppilaita otetaan opiskelemaan jokaisen opetusjakson alussa. Jaksoja on yhteensä viisi.

Kaikki iltalukion opiskelijat eivät lue koko lukion oppimäärää iltalukiossa.

— Osa haluaa lukea iltalukiossa vain tiettyä oppiainetta valmentautuakseen esimerkiksi korkeakouluopintoja tai työelämää varten.

Ammattitutkinnon kanssa yhdistelmäopintoina lukion iltalukiossa aloittavia on tänä syksynä noin 30.

 

Päivälukioihin jäi yli sata
aloituspaikkaa täyttämättä

Kouvolan päivälukioissa aloituspaikkoja jäi täyttämättä 102. Vielä kesän alussa luku oli korkeampi. Kesän aikana lisää opiskelijoita saivat Kuusankosken, Valkealan ja Elimäen lukiot.

Yhteislyseo on Kouvolan lukioista suosituin, sinne pääsi tänä vuonna sisään 7,5:n keskiarvolla. Kaupunki on linjannut, että lukioon pääsyyn vaaditaan vähintään lukuaineissa 7:n keskiarvo peruskoulun päättötodistuksessa.

Yhteislyseossa on 216 aloituspaikkaa, mutta siellä aloittaa 218 oppilasta. Rehtori Sanna Liljeqvist kertoo, että joskus esimerkiksi vaihto-oppilasvuoden takia aloittajia voi laskennallisesti olla enemmän kuin paikkoja.

Kouvolan vastavalmistuneen palveluverkkoselvityksen mukaan Valkealan lukio lakkautettaisiin vuonna 2020 ja Elimäen lukio vuonna 2025. Kouvolaan jäisi sen jälkeen kaksi lukiota, yksi Kuusankoskelle ja yksi Kouvolan keskustaan. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee esitystä lakkauttamisista ja muista säästöistä tällä viikolla.

Päivitetty kello 20.8. kello 8.50. Lisätty tieto, että aikuislukiossa päättötodistuksen saa 44 kurssilla.

Uusimmat uutiset