Kesken kauden Kouvojen kapteeniksi ylennetty Osku Heinonen pudotuspelien aattona: Joukkueesta aistii latautuneisuuden ja keskittyneisyyden

Katja Juurikko

Osku Heinonen on viihtynyt kaikin puolin Kouvoissa. Kouvola on tamperelaiskasvatille tuttua seutua, sillä mummu, vaari, täti ja serkku asuvat Korialla.

Uran ensimmäinen ammattilaiskausi on ollut Kouvojen Osku Heinoselle antoisa.

Tamperelaiskasvatin itselleen asettamat odotukset ovat jopa ylittyneet hyvissä harjoitusolosuhteissa ennestään tutun päävalmentajan Pieti Poikolan ohjauksessa.

Mikä olisikaan hienompaa kuin löytää heitto takaisin nyt.

Heinonen oli Kouvojen joukkueesta ainoa, joka pelasi Korisliigan runkosarjassa kaikki 36 ottelua.

— Fyysinen terveys on minulle arvokas asia varsinkin sen jälkeen, kun muutama vuosi sitten sattui paha polvivamma. Olen onnistunut välttämään sairastelutkin tällä kaudella, kolme kertaa aloitusviisikossa parketille astellut Pyrinnön kasvatti perkaa.

Tampereen yliopistossa tietojenkäsittelyn opinnot kandivaiheeseen vienyt Heinonen on harjoitellut Kouvoissa enemmän kuin koskaan aiemmin koripalloilijana. Kahdeksatta kauttaan Korisliigassa esiintyvä laituri on löytänyt urheilijan päivärytmin, jossa ravinnolle, levolle ja palautumiselle on omat olennaisen tärkeät osansa.

Pelillisesti Heinonen on tyytyväinen alkukauteensa, mutta viime aikoina heitto on ollut kateissa. Heinonen upotti runkosarjassa 44 kolmosta 34 prosentin tarkkuudella. Tammikuun puolivälistä lukien onnistuneita kolmosia on vain 11.

— En ole tuskaillut heittoni kanssa, sillä olemme pelanneet joukkueena hyvin, ja se on minulle kuitenkin tärkeintä. Mikä olisikaan hienompaa kuin löytää heitto takaisin nyt, Heinonen viittaa tänään lauantaina alkaviin pudotuspeleihin.

”Kapteenin tehtävissä rauhallinen ja leppoisa”

Heinonen ylennettiin Kouvojen kapteeniksi kauden 10. ottelussa Ville Kauniston loukkaannuttua vakavasti. Heinonen, 24, on kymmenen vuotta Kaunistoa nuorempi, mutta otti kipparin roolin hoitaakseen alkujännityksestä toivuttuaan.

— Kapteenilla on iso vastuu, ja rooliin liittyy paljon henkistä työtä. Tyylini hoitaa kapteenin tehtäviä on rauhallinen ja leppoisa. En rupea penkillä tai kopissa karjumaan.

Lyhyt pelimatka Helsinkiin

Puolivälierissä Helsinki Seagullsia vastaan Heinonen sanoo Kouvojen olevan altavastaaja. Seagulls on paahtanut koko kauden liigan kärkisijoilla, ja keskinäisissä otteluissa pääkaupungin jengi otti yliotteen Kouvoista voitoin 3—1. Heinonen muistuttaa, että Kouvot voitti sarjan kärkinelikosta joka joukkueen.

Saloon, Joensuuhun tai Kauhajoelle olisi ollut Kouvolasta merkittävästi pidempi matka kuin Helsinkiin, jonne Kouvot järjestelee fanibussia.

— En sanoisi Seagullsia sopivimmaksi playoff-vastustajaksi muuten kuin ehkä pelimatkan takia. Yksi yhtä vastaan -puolustuspeli on ratkaisevassa osassa. Meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, Heinonen sanoo luottavaisena.

”Puolustuspelimme on hitsautunut yhteen”

Kouvojen runkosarjan loppumetrit eivät olleet sieltä tyylikkäimmästä päästä. Komean Karhu-vierasvoiton jälkeen joukkue harhaili sekavaan Korihait-otteluun, jossa paras anti oli kuutossijan varmistuminen, ja sitä seurasi kävelyvauhtinen läpsyttely Vilppaan vieraana.

— Ne pelit on nyt unohdettu. Joukkueesta aistii latautuneisuuden ja keskittyneisyyden. Puolustuspelimme on hitsautunut yhteen, ja roolit ovat aiempaa selkeämmät, Heinonen kehuu.

Kolmella voitolla välieriin

La 1.4. klo 19 Seagulls—Kouvot

Ti 4.4. klo 18.30 Kouvot—Seagulls

Pe 7.4. klo 18.30 Seagulls—Kouvot

Tarvittaessa: Su 9.4. klo 17 Kouvot—Seagulls ja ti 11.4. klo 18.30 Seagulls—Kouvot

Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä, eli välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Tapio Ahlroth

Tapio Ahlroth

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet