Poliisi etsii Kymijoesta Kuusankoskella kadonneeksi ilmoitettua nelikymppistä naista – Sukeltajat haravoivat jokea pimeään saakka, torstaina etsintä saattaa jatkua ruumiskoiran avulla

Etsintää hankaloittaa Kymijoen voimakas virtaus ja osittainen jääkansi.

Jussi Lopperi

Etsintä alkoi Kymijoella tiistaina ja jatkui keskiviikkona. Eetsintää vaikeuttaa kova virtaus ja jää.
Etsintä alkoi Kymijoella tiistaina ja jatkui keskiviikkona. Eetsintää vaikeuttaa kova virtaus ja jää.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun sukeltajat jatkavat parhaillaan tiistaina illalla alkanutta ihmisen etsintää Kymijoella Kuusankoskella. Poliisilla on vahva epäilys, että etsittävä on Kuusankoskella kadonneeksi ilmoitettu nelikymppinen nainen.

– Meillä on myös vahva epäilys siitä, että hän on joutunut veden varaan, rikosylikonstaapeli Markku Koski Kaakkois-Suomen poliisin tutkinnasta sanoo.

Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen ihmisen pelastustehtävästä tiistai-iltana kello 20.15. Ilmoituksen mukaan Kymijoen Sommelon puoleisesta rannasta johtivat jäljet sillan alle veteen. Pelastuslaitoksen sukeltajat etsivät katoamispaikalla veden alla ja jalkapartiot haravoivat rantapenkkoja. Etsinnöissä mukana oli myös pelastuslaitoksen vene. Etsintä päättyi kello 22 aikaan.

Keskiviikkona etsintävastuu siirtyi poliisille. Maastoetsintä on Markku Kosken mukaan lopetettu ja etsinnät keskittyvät nyt jokeen.

Etsintää vaikeuttaa Kymijoen voimakas virtaus sekä se, että joki on paikoitellen jäässä. Virtaaman takia on Kosken mukaan mahdotonta ennustaa, mihin asti se voi veden varaan joutuneen kuljettaa. Päätepiste on joka tapauksessa Keltin voimalaitos.

– Koko jokea ei ole tarkoitus käydä läpi. Keskitymme lähietsintään joella sillalta löytyneiden jälkien perusteella.

Paikalla on Kosken mukaan useita vapaaehtoisia sukeltajia, jotka tekevät poliisin kanssa muutenkin yhteistyötä etsinnöissä. Kosken mukaan paikalle saatiin hyvin sukeltajia lyhyellä varoitusajalla.

Sukellukset jatkuvat Kosken mukaan vielä keskiviikon ajan. Jos mitään ei iltaan mennessä löydy, etsintää saatetaan Kosken mukaan jatkaa huomenna torstaina ruumiskoiran avulla.

Koski toivoo, että sukeltajat ja poliisi saavat työrauhan Kymijoen rannalla.

Muokattu kello 16.48: Vaihdettu juttuun tuore kuva Kuusankoskelta.