Ankkapurhan töräys kokoaa puhallinmuusikot jokinäyttämölle

Lumikki Haaja

Ahvion soittokunta harjoituksissa huhtikuussa 2015.

Puhallinmusiikkileiri Ankkapurhan töräys järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa 18.—21. elokuuta. Leiri päättyy ulkoilmakonserttiin Anjalan kartanon jokinäyttämöllä.

Leirin pääkouluttajana toimii klarinetisti, saksofonisti ja kapellimestari Okko Kivikataja. Hän lupaa tyylillisesti monipuolisen päätöskonsertin.

—Konsertissa kuullaan muun muassa Lasse Eerolan klassinen Muunnelmia puhallinorkesterille. Olen myös valinnut mukaan sävellyksiä yhdeltä eniten soitetuilta puhallinsäveltäjältämme Timo Forsströmiltä sekä nuoren polven säveltäjältä Ilari Hylkilältä. Hylkilältä kuullaan eeppinen, elokuvamainen sävellys, Kivikataja kertoo.

Leiriläisiä on viitisenkymmentä ja he ovat pääosin puhallinmuusikkoharrastajia Ahvion soittokunnasta. Leiri on avoin kaikille puhallinmuusikoille.

Kivikatajan lisäksi leirin opettajina ovat Pauli Lyytinen, joka kouluttaa saksofonisektioita, Rikupetteri Aaltonen (trumpetti, altto- ja käyrätorvet) ja Sanna Sorvo (suuret vaskisoittimet). Lyömäsoittimia opastaa Juuso Wallin.

Okko Kivikatajan mukaan hyvältä puhallinmuusikolta vaaditaan ennen kaikkea kuuntelutaitoa.

— Helposti käy niin, että muusikko keskittyy vain omaan, vaativaan stemmaansa. Kun soitetaan yhdessä, tärkeintä on muiden soittajien kuunteleminen ja siihen vastaaminen.

Päätöskonsertti Anjalan kartanon jokinäyttämöllä kuullaan 21.8. kello 12. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lue lisää päivän lehdestä tai Kouvolan Sanomien mobiilisovelluksesta.

Katariina Hakaniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet