Anjalan koulun purkajaksi ilmoittautui viisi yritystä — Sarkolan koulun purkamisen tarjouskilpailu avattiin maanantaina

Anjalan koulu puretaan lokakuun loppuun mennessä. Sarkolan koulun purku-urakan pitäisi olla valmiina kuukautta myöhemmin marraskuun lopussa.

Lumikki Haaja

Anjalan koulun purkaminen alkaa nopeimmillaan elokuun puolessa välissä. Valmista pitäisi olla lokakuun lopussa.
Anjalan koulun purkaminen alkaa nopeimmillaan elokuun puolessa välissä. Valmista pitäisi olla lokakuun lopussa.

Anjalan koulun purkamisurakkaan on ilmoittautunut viisi halukasta yritystä. Tarjouskilpailu purkamisurakasta päättyi maanantaina.

Toimitilajohtaja Juha Jormanainen kertoi maanantaina iltapäivällä, että hän ei vielä voi kertoa tarjouskilpailuun osallistuneiden nimiä tai tarjouksia. Hankintapäätös tehdään tänään tiistaina, jolloin asia tulee myös julkiseksi.

Toimitilajohtaja pitää tarjousten määrää ”riittävän hyvänä”.

— Avaamme tarjoukset ja teemme sitten hankintapäätöksen. Heti kun päätös tulee lainvoimaiseksi parin viikon kuluttua päätöksen tekemisestä, purkutyöt on mahdollista aloittaa.

Jormanaisen mukaan Anjalan koulun purkaminen alkaa aikaisintaan elokuun puolessa välissä.

Urakka-aika purkamisessa on lokakuun loppuun.

Noora Vilamaa

Sarkolan koulun purkamisurakan tarjouskilpailu alkoi maanantaina. Purkamistöihin päästään nopeimmillaan elokuun lopussa. Urakka valmistuu todennäköisesti marraskuun lopussa.
Sarkolan koulun purkamisurakan tarjouskilpailu alkoi maanantaina. Purkamistöihin päästään nopeimmillaan elokuun lopussa. Urakka valmistuu todennäköisesti marraskuun lopussa.

Purkaminen vie noin 3 kuukautta

Kun Anjalan koulun purku-urakan tekijää jo päätetään, aletaan samalla etsiä purkajaa Sarkolan koululle. Tarjouskilpailu avattiin maanantaina.

— Tarjouskilpailut on haluttu julkistaa eri aikoihin vähän kilpailullisista syistäkin.

Sarkolan koulun purku-urakan tarjouskilpailu umpeutuu 13. elokuuta. Koulun purkaminen pääsee vauhtiin aikaisintaan elokuun loppupuolella, ja valmista pitäisi olla marraskuun lopussa.

Kummankin koulun purkamiseen on siis varattu aikaa noin kolme kuukautta.

Purkutöihin varattu 665 000 euroa

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti huhtikuussa varata 1 265 000 euroa Valkealan kunnantalon, Sarkolan ja Anjalan koulujen purkamisiin sekä Tornionmäen koulun korjauksiin väistötiloiksi.

Sarkolan koulun purkamiseen on varattu 285 000 euroa ja Anjalan koulun purkamiseen 380 000 euroa.

Tilapalvelut ei ollut alun perin varannut tämän vuoden talousarvioon rahoja kiinteistöjen purkuihin, koska kouluverkkopäätöstä ei ollut talousarviota laadittaessa vielä tehty.

Koulujen purkamisen aikataulun nopeuttaminen tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun valtuusto päätti viime vuoden marraskuussa rakennettavien koulujen järjestyksestä. Valtuuston päätöksellä kolme ensimmäistä koulua rakennetaan Anjalaan, Valkealaan ja Sarkolaan.

Sarkolan koulun purkamisen aikaisempaa nopeampaa tahtia on perusteltu myös sillä, että koulu joutui siirtymään sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloihin Tornionmäen kouluun.

Luetuimmat