Kouvolalaisen Teemu ”Teme” Toivaisen punk-henkisiä keikkajulisteita on esillä Mediamajassa

Jussi Lopperi

Teme Toivaisen mielestä keikkajuliste on paras tapa mainostaa tapahtumaa.

Kouvolalaisen Teemu Toivaisen julistenäyttely on parhaillaan esillä Kouvolan pääkirjaston Mediamajassa.

Toivaisen keikkajulisteita on aikaisemmin voinut nähdä lähinnä Kouvolan ja Helsingin kaduilla — sekä viime vuonna ensi-iltansa saaneessa Pahan kukat -elokuvassa. Siinä ne koristavat elokuvan punkkaripojan huonetta.

Elokuvaan pääsy hämmentää Toivaista edelleen. Hän oletti kädenjälkensä vilahtavan valkokankaalla ehkä sekunnin pari, mutta kuvat saivat lopulta mukavasti näkyvyyttä.

— Olin tehnyt julisteita oman kotini nurkassa bokserit jalassa, ja yhtäkkiä kuvat päätyivät mukaan niin hienoon juttuun.

Toivainen on tehnyt suurimman osan julisteista leikkaa, liimaa, skannaa -tekniikalla. Toivainen on suosinut etenkin Kouvolan Sanomia ja Sue-lehteä, joista hän on napannut julisteisiinsa hyvännäköisiä kirjasintyyppejä.

Mediamajassa on esillä toistakymmentä keikkajulistetta ja kourallinen levynkansia. Vanhimmat julisteet ovat vuodelta 2012 ja uusimmat tältä vuodelta.

Toivainen ei mielestään ole erityisen hyvä julisteiden tekijä.

— Mutta ei sillä ole väliä. Sillä on väliä, että siitä huolimatta tekee asioita.

Toivainen harrastaa myös valokuvausta. Hän kuvaa mielellään keikkoja. Toivaisen keikkakuvia oli syksyllä 2016 esillä Bar Downtownissa, josta asiakkaat saivat poimia niitä mukaansa suoraan seinältä. Toivaisesta on hauska ajatella, että nyt kuvat ovat levinneet ympäri kaupunkia.

Temen räpellyksiä -näyttely on esillä Kouvolan pääkirjaston Mediamajassa 31.5. asti.

Lue lisää päivän lehdestä tai Kouvolan Sanomien mobiilisovelluksesta.

Teemu Toivainen

27-vuotias kouvolalainen baarimikko, joka harrastaa skeittausta ja valokuvausta.

Suorittanut hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon. Työskentelee tarjoilijana.

Omia punk-bändejä ovat Nervous System, Normaalit ja Viimeinen päivä.

Katariina Hakaniemi

Katariina Hakaniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.