Xamkin opintopisteitä voi kerätä jo Kouvolan seudun ammattiopistossa —  Jatkoväylä-opiskelijat saavat hakea Xamkiin erillishaussa

Jatkoväylä-opinnot soveltuvat hyvin esimerkiksi liiketalouden ja muotoilun opiskelijoille, Ksaon rehtori Timo Olli sanoo.

Moises Garibay

Ksaon ja Xamkin välistä yhteistyötä kehitetään Kouvolassa.
Ksaon ja Xamkin välistä yhteistyötä kehitetään Kouvolassa.

Kouvolan seudun ammattiopisto Ksao ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Se mahdollistaa ammattikorkeakouluopintoihin valmistautumisen jo toisen asteen koulutuksen aikana.

Jatkoväylä-opinnoissa Ksaon opiskelijat suorittavat opintoihinsa upotettuna 30 opintopisteen edestä Xamkin avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, jotka sisältävät sekä alakohtaisia että yleisiä opintoja.

— Jatkoväylä-opinnot soveltuvat hyvin esimerkiksi liiketalouden ja muotoilun opiskelijoille, sillä näillä aloilla Xamkilla on koulutusta Kouvolassa, Ksaon rehtori Timo Olli kertoo.

Jatkoväylä-opintoihin koska tahansa toisen asteen aikana

Jatkoväylä-opintoja tarjotaan kaikille Ksaon opiskelijoille, jotka haluavat jatkaa ammattiopinnoistaan ammattikorkeakouluun. Väyläopinnot voi aloittaa missä vaiheessa opintoja tahansa.

Yhteistyösopimus allekirjoitettiin 30. päivä tammikuuta, mutta väyläopinnot ovat jo käynnissä muun muassa sosiaali- ja terveysalalla ja liikennetalouden puolella.

— Ksaon ja Xamkin opettajat suunnittelevat väyläopinnot yhdessä. Joillain aloilla suunnitelmat on jo tehty ja ne ovat käytössä, toisilla niitä vasta hahmotellaan. Joillain aloilla väyläopintoja aloitettiin jo viime vuoden keväällä.

Xamkilla on opetusta usealla kampuksella Kaakkois-Suomessa. Ollin mukaan Jatkoväylä-opinnot on tarkoitus suunnitella siten, ettei oppilaan tarvitse matkustella opintojensa perässä.

Jatkoväylällä opiskeleville Xamkin kurssit eivät tarkoita ylimääräistä työtä, sillä 30 opintopisteen Jatkoväylä-kokonaisuus luetaan niin Ksaon kuin Xamkin opinnoiksi.

Jos opiskelija pääsee jatkamaan opintojaan Xamkiin, on hänellä jo 30 opintopistettä suoritettuna tutkinnostaan.

Tavoite on sujuvoittaa jatko-opiskelua

Jatkoväylän opiskelijat hakevat Xamkiin yhteishaun ulkopuolisella erillishaulla. Ollilla ei ole vielä tarkkaa kuvaa kuinka monen opiskelijan on mahdollista päästä erillishaulla kiinni tutkinto-opintoihin.

— Mahdollisuudet päästä ammattikorkeakouluun ovat varmasti hyvät erillishaun kautta, kun opintoja kohden on jo tehty muutenkin töitä.

Ksao haluaa sopimuksen avulla tarjota opiskelijoilleen entistä helpomman väylän jatkaa opintojaan toisen asteen jälkeen ammattikorkeakoulussa. Ksaosta valmistuvista opiskelijoista osa hakee heti opintojen jälkeen ammattikorkeakouluun.

— Se ryhmä ei ole vielä ollut kovin suuri. Kyse on vuositasolla alle sadasta opiskelijasta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset