Carea haluaa lahjoittaa Poksin alueen ja rakennukset Kouvolalle tarpeettomina — laskennallinen arvo 8 miljoonaa

Katja Juurikko

Poksin maa-alueiden ja rakennusten arvoksi on laskettu noin 8 miljoonaa euroa. Psykiatrinen sairaala pysyy Carean omistuksessa.
Poksin maa-alueiden ja rakennusten arvoksi on laskettu noin 8 miljoonaa euroa. Psykiatrinen sairaala pysyy Carean omistuksessa.

Carea aikoo lahjoittaa Pohjois-Kymen sairaalan tontin ja alueella olevat rakennukset Kouvolalle psykiatrista sairaalaa lukuunottamatta, koska ei itse niitä tarvitse. Carean hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan perjantaina.

Lahjoitukseen kuuluisi 15,4 hehtaarin Poksin sairaala-alueen tontti, 50,6 hehtaaria sosiaalipalvelujen aluetta ja 13,1 hehtaaria maatalousmaaksi merkittyä aluetta.

Suunnitelma liittyy maakuntahallinnon perustamiseen. Kouvolan tekemät Ratamo-suunnitelmat ovat vastaavasti siirtymässä Carean omistukseen.

Kirja-arvo Sairaalanmäen alueen rakennuksilla ja maa-alueilla on 7,2 miljoonaa ja sosiaalipalvelujen maa-alueilla 0,7 miljoonaa euroa.

Kotkassa Carean suunnitelmissa on luovuttaa sairaala-alueen asuinrakennukset ja osa sairaalan maista Kotkalle.

Luovutukset toteutuisivat tämän vuoden lopussa. Seuraavaksi Carea pyytää Kouvolalta ja Kotkalta lausunnot luovutussuunnitelmista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.