Luvassa tärinää, jyrinää ja isoja koneita: Sarkolan koulun rakentaminen alkaa ensi viikolla – Ensin aurataan lumet ja perustetaan työmaa, paaluttamaan päästään viikolla 11

Alueella liikkuvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen.

Arkkitehtitoimisto Suunnitteluhuone Oy/ Arkkitehtuuritoimisto Sopanen & Svärd Oy

Havainnekuvassa Sarkolan tuleva koulu.
Havainnekuvassa Sarkolan tuleva koulu.

Sarkolan koulun rakennustyöt alkavat ensi viikolla lumen aurauksella. Kun työmaa-alue on kaivettu lumen alta esiin, se aidataan ja sille pystytetään työmaatoimisto.

Koulun rakennuslupa hyväksyttiin viime viikolla, ja urakoitsijalle annettiin lupa rakennustyön aloittamiseen jo ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta.

Paaluttaminen kestää noin kaksi viikkoa

Paalutustyöt alkavat viikolla 11 ja kestävät noin kaksi viikkoa. Lähellä asuvia varoitetaan tärinän tuomasta hetkellisestä haitasta.

Tavoitteena on saada melua aiheuttavat työvaiheet nopeasti ohi.

– Työaika työmaalla on arkipäiväisin kello 7–16, mutta kaupungin järjestyssääntöjä noudattaen tästä voidaan satunnaisesti poiketa, Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen kertoo.

Ennen paalutuksen aloittamista urakoitsija tekee alueen lähikiinteistöihin katselmuksen. Urakoitsija on yhteydessä suoraan kiinteistöjen omistajiin. Tarkastukset dokumentoidaan, jotta rakentamiseen liittyvän tärinän mahdollisesti aiheuttamat vauriot saadaan selville.

Työmaan lähellä liikkuu isoja koneita

Alueella liikkuvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen. Rakennustöiden aikana pääsy työmaa-alueelle on ulkopuolisilta kielletty.

– Kaupunki toivoo, että lähialueen koululaisten vanhemmat kertovat rakentamistöiden aloittamisesta lapsilleen ja muistuttavat erityisestä varovaisuudesta työmaan lähellä liikuttaessa. Varsinkin maanrakennus- ja perustusvaiheessa alueella liikkuu paljon isoja kuorma-autoja ja työkoneita, Vartiainen muistuttaa.

Sarkolan vanha koulu purettiin vuonna 2019.
Sarkolan vanha koulu purettiin vuonna 2019.

Betonikoulu 350 oppilaalle

Sarkolan tuleva koulu on mitoitettu 350 oppilaalle ja noin 40 työntekijälle. T-kirjaimen muotoinen rakennus sijoittuu Suomenkadun varteen. Koulu rakennetaan betonista, ja sen kokonaiskustannus on 11,5 miljoonaa euroa.

Sarkolan koulun urakoitsija on Lehto Tilat oy.

Sarkolan vanha koulu purettiin vuonna 2019.