Kouvolan seudulla voi kuulla keski-ikäisten miesten runoutta, kohdata robotteja ja olla Ulkona kuin lumiukko — Lue tästä menovinkit viikonloppuun!

Muun muassa Markus Tukia (vasemmalla), Roy Fritz (ylhäällä) ja Ville Viinikainen lukevat tekstejään Bar Downtownissa.
Muun muassa Markus Tukia (vasemmalla), Roy Fritz (ylhäällä) ja Ville Viinikainen lukevat tekstejään Bar Downtownissa.

Robotit odottavat

Kiinnostaako koodaus, rakentelu tai ideointi? Kouvolan Hacklab -yhteisö esittelee toimintaansa lauantaina Kouvolan pääkirjastossa. Paikan päällä pääsee kokeilemaan sitä, saako perunasta sähköä. Lisäksi voi seurata 3D -printtausta ja tutustua erilaisiin robotteihin. Esillä on itse suunniteltuja ja tehtyjä laitteita.

Kouvola Hacklabin tapahtuma Kouvolan pääkirjastossa 24.2. kello 10—15.

Repovesi kutsuu koko viikonlopun

Moises Garibay

Repovedellä pääsee lumikenkäilemään viikonloppuna. Lumikengät voi vuokrata paikan päällä.
Repovedellä pääsee lumikenkäilemään viikonloppuna. Lumikengät voi vuokrata paikan päällä.

Repovedellä ulkoillaan viikonloppuna porukalla, sillä kansallispuistossa järjestetään ulkoilu- ja elämyspäivät jo 19. kerran. Ohjelmaa on perjantaista sunnuntaihin.

Perjantaina tapahtumaan kutsutaan erityisesti yrityksiä ja yhteisöjä, mutta kaikki muutkin ovat tervetulleita ulkoilemaan. Kymen Sydänpiiri jakaa terveystietoa kello 10—14. Kello 12 alkaa Lavis ulkoilmassa. Erämaahiihdon ja -kävelyn huoltopalvelupaikat ovat päivän ajan avoinna.

Lauantaina ja sunnuntaina ohjelmassa on muun muassa erämaahiihtoa ja -kävelyä, koiravaljakko- ja poniajelua, pulkkamäki, varjoliitonäytöksiä sekä säävarauksella mahdollisuus tandemliitoon. Mannerheimin lastensuojeluliitto saapuu leikittämään lapsia toimintaradalla kello 11—14.

Pilkkimistä on luvassa kello 11—13.

Osallistumismaksu erämaahiihtoon ja sauva- tai lumikenkäkävelyyn on 10 euroa. Perhelippu maksaa 20 euroa. Hinnat sisältävät muun muassa eväsliput ja vakuutukset.

Koiravaljakko- ja poniajelusta sekä tandemliidosta peritään erillinen maksu. Paikan päältä voi kaikkina päivinä vuokrata lumikenkiä ja potkukelkkoja.

Sunnuntaina oheisohjelmana järjestetään pilkkikilpailut, joissa on nuorten, naisten ja miesten sarjat. Kisa käydään kello 10—14. Kokoontuminen on Orilammen majan pihalla kello 9.

Tapahtumaan järjestetään yhteiskuljetus lauantaina. Bussi lähtee Elimäeltä kello 9 ja kulkee muun muassa Kouvolan Matkakeskuksen kautta (lähtö kello 9.30) Orilammen lomakeskukseen. Kyytiin pääsee useilta pysäkeiltä matkan varrella.

Paluukyyti lähtee Orilammen lomakeskuksesta kello 15.30.

Ylimääräiseen bussivuoroon on vaihtoyhteydet Voikkaa-Kuusankoski sekä Inkeroinen-Myllykoski -suunnan busseista. Koko reitin ja aikataulun voi katsoa verkosta osoitteessa www.kouvolanbussit.fi.

Matkasta peritään normaali linja-autolipun hinta.

XIX Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivät 23.—25.2. kello 9—16. Lisätietoa orilampi.com.

Lumesta tehdään ukkoja

Anhavan majalla on lauantaina tarjolla monenmoista puuhailua ulkoilmassa. Ulkona kuin lumiukko -kampanjan tapahtumassa veistetään lumiukkoja lumikuutioista. Mukaan voi ottaa omia työvälineitä.

Lisäksi majalla on muutamia lasten ja aikuisten lumikenkäpareja, joita voi lainata lenkkiä varten. Ohjelmassa on myös hiihtoa ja pihaleikkejä. Majan pihalle sytytetään tulet makkaranpaistoa varten.

Tapahtuman järjestää Kuusaan latu.

Ulkona kuin lumiukko on 80 vuotta täyttävän Suomen ladun kampanja. Juhlavuotta vietetään rakentamalla lumiukkoja erilaisissa tapahtumissa tai ihan kotipihoilla. Suomen latu haastaa kaikki mukaan lumiukkotalkoisiin. Lumiukkokuvakisaan voi osallistua verkossa osoitteessa suomenlatu.fi tai Instagramissa #ulkonakuinlumiukko ja #suomenlatu.

Ulkona kuin lumiukko -kampanjan tapahtuma 24.2. kello 10–15 Anhavan majalla, Anhavaistentie 415, Iitti.

Paikallisrunoutta yläkerrassa

Lauantaina on tarjolla pohjoiskymenlaaksolaisten keski-ikäisten miesten näkemyksiä maailman tilasta.

Näin lupaa Ville Viinikainen. Hän on osa Garage Poetry -ryhmää, johon kuuluvat myös Markus Tukia, Roy Fritz ja Pekka Heinikainen sekä mahdollisesti kaksi vierailevaa tähteä. He lukevat Bar Downtownin yläkerrassa omia, uusia runojaan.

Tärkeä osa esitystä ovat Antero Warhan ja Vilunki 3000:n luomat äänimaisemat.

— He ovat vuorovaikutuksessa runoilijoiden kanssa. Valomies Jyrki Kleimola improvisoi hänkin, Ville Viinikainen kertoo.

Hänen mukaansa tilaisuuteen kannattaa tulla avoimin mielin nauttimaan ilmapiiristä.

— Esitetty runo on aina erilainen kuin itse luettu. Musiikki tuo kokemukseen vielä uuden tason.

Viinikaisen mukaan runokollektiivi syntyi viitisen vuotta sitten hänen autotallissaan, jonne miehet kokoontuivat nauttimaan punaviiniä ja lukemaan toisilleen omia runojaan.

— Nykyään autotallissa munitaan, siellä on kanala.

Garage Poetry -porukalta on tulossa antologia, joka sisältää jokaiselta ennenjulkaisemattomia runoja. Kirjan on määrä ilmestyä kevään aikana.

Lauantain runotapahtumaan on vapaa pääsy.

Samana iltana baarin alakerrassa ovat keikalla Lasten Hautausmaa ja Mansion.

Garage Poetry Bar Downtownissa (Kivimiehenkatu 6, Kouvola) 24.2. kello 20.30—22.

Eppusoittajat lievittävät vieroitusoireita

Harri Hinkka

Screaming Thunders.
Screaming Thunders.

Screaming Thunders on hauska tapaus.

Tiedotteen mukaan Eppu Normaalin harvan keikkatahdin aiheuttamaa esiintymisanemiaa potevat eppusoittajat ovat lievittäneet soittovieroitusoireitaan toisella kokoonpanolla. Yhtyeen ohjelmisto koostuu rockin ja soulin klassikoista.

Alun perin cover-ryhmä perustettiin yhden kesän klubibändiksi. Ja kuinkas sitten kävikään.

Laulusolisti on monessa mukana ollut Sami Hintsanen. Juha Torvinen on kitaran varressa, Sami Ruusukallio soittaa bassoa ja laulaa, Aku Syrjä vastaa rummuista ja perkussioista ja Kalle Ruusukallio hoitaa koskettimet.

Screaming Thunders Kouvolan House of Rockissa perjantaina 23.2.

Perinneiltamissa tanssitaan

Viime syksynä esitetty, suosittu Perinneiltamat-konsertti uusitaan lauantaina Kuusankoskitalossa. Tanhuseura Kasareikan järjestämä tapahtuma sisältää soittoa, laulua ja tanssia Suomen itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä.

Ohjelmassa on esityksiä kasakkatanssista nykykoreografioihin tanhua unohtamatta ja laulua 1920-luvun suosikkikappaleista uuden ajan kansanmusiikkiin.

Ohjelman jälkeen luvassa on tanssit, joihin yleisö voi osallistua. Tanssijoita säestävät Karelan pelimannit.

Kasareikan iltamat Kuusankoskitalon Voikkaa-salissa 24.2. kello 18.

Monroe Kuusankoskitalossa

Michael Monroen lavashow on vauhdikas. Muusikko juoksee, pomppii ja kiipeilee sen minkä kerkeää läpi keikan. Nyt myös Kuusankoskitalon yleisö saa vähän revitellä. Permannon tuolit nimittäin siirretään poikkeuksellisesti pois Kuusaasalista. Lauantain konsertti on osa Talvivalkeat-tapahtumasarjaa.

Michael Monroe Kuusankoskitalossa 24.2. kello 19.

Kirjakaupan kylkeen avautuu kahvila

Lumikki Haaja

Reuna-kirjakauppaa pyörittävän Tarja Tornaeuksen Nappi-kissa ja Cafe Mummolaa pitävän Ninni Partasen Lumi-koira häärivät Kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa.
Reuna-kirjakauppaa pyörittävän Tarja Tornaeuksen Nappi-kissa ja Cafe Mummolaa pitävän Ninni Partasen Lumi-koira häärivät Kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa.

Entinen rautakauppa Myllykosken keskustassa on muuttunut Kulttuuritalo Wanhaksi Rautakaupaksi.

Reunan kustantamo ja kirjakauppa muuttivat Kenraalintien vuokraneliöistä uusiin tiloihin muutama viikko sitten. Niiden lisäksi rakennukseen tulee muuta toimintaa.

Tiloihin voi tutustua sunnuntaina kulttuuritalon avajaisissa.

Kirjakaupan yhteyteen remontoidaan parhaillaan kahvilaa, Cafe Mummolaa, jota alkaa pitää myllykoskelainen Ninni Partanen. Kahvila valmistuu avajaisiksi ja avautuu virallisesti ensi viikon alussa. Paikka on ainakin aluksi avoinna samaan aikaan kuin kirjakauppa eli arkisin iltakuuteen. Nimensä mukaisesti kahvilan sisustus henkii vanhaa aikaa.

Kirjakauppakissa Nappi saa karvaista seuraa, sillä Lumi-kahvilakoira alkaa viettää aikaa samoissa nurkissa. Kahvilaankin voi tulla oman koiran kanssa.

Rakennuksen siipiosaan on remontoitu noin 80-neliöinen galleria. Avajaisnäyttelyyn tulee talkoissa auttaneiden Anjalankosken taideseuran jäsenten teoksia.

Kirjakaupan nurkasta löytyvät kaikkien käytössä olevat kangaspuut. Ensimmäinen työ on yhdessä tehtävä 4,5-metrinen kylämatto, joka tulee kirjakaupan lattialle.

Kulttuuritaloon on sijoittunut myös Henna Virenin valokuvastudio. Studiokerroksessa on nojatuoleja pieniin illanistujaisiin. Myös kellarikerroksen saunatiloja ryhdytään vuokraamaan.

Kulttuuritalo Wanhan Rautakaupan avajaiset 25.2. kello 12—18, Myllykoskentie 9, Myllykoski. Klo 12 vieraana Isä Mitro, Tornaeus-suvun pappi toisessa polvessa. Kirjailijavieraita ja musiikkia. Kirjojen julkistamisia: klo 14 Johanna Hasun Kurjet palaavat vielä -runokirja, klo 14.30 Jukka Sakin Yksinäismoralistin vitsit ja klo 15 Arvo Tuomisen Sankarikaupunki Pietari. Klo 15.30 kirjailijavieras Meritta Veilleux: Sovinto (Aviador).