Kouvolan joukkoliikenne saa nimen ja uuden ilmeen – Uusi brändi näkyy ensi vuodesta alkaen

Kaupunki kaipaa asukkailta nyt nimiehdotuksia. Niitä voi esittää 17. elokuuta saakka.

Katja Juurikko

Kouvolan paikallisliikenteen ilme uudistuu. Paikallisliikennepalvelu saa lisäksi nyt nimen.
Kouvolan paikallisliikenteen ilme uudistuu. Paikallisliikennepalvelu saa lisäksi nyt nimen.

Kouvolan kaupunki brändää joukkoliikennepalvelunsa alkavan syksyn aikana uusiksi. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että paikallisliikenne saa syksyn aikana nimen ja uuden visuaalisen ilmeen.

Kuntalaiset voivat ehdottaa joukkoliikenteelle uutta nimeä, väritystä ja kuvitusta tai ajatuksia kuvituksen teemoista. Kysely nimi- ja muista ehdotuksista on avoinna kaupungin verkkosivuilla maanantaihin 17. elokuuta saakka.

Ehdotuksista valitaan viisi, joista kaupunkilaiset äänestävät parhaan. Vaihtoehtoja voi äänestää 21. elokuuta alkaen aina 7. syyskuuta saakka.

Valitun nimen keksijälle on luvassa palkinto. Lisäksi kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme kappaletta Waltti-kausikortteja, jolla voi matkustaa busseissa kuukauden maksutta.

Loppuvuoden aikana kaupunki luo kyselyn vastausten ja valitun nimen pohjalta paikallisliikenteen uuden brändin. Ilme näkyy vuodesta 2021 alkaen joukkoliikenteen markkinoinnissa ja myöhemmin myös bussien teippauksissa sekä pysäkeillä.

Brändiuudistus on osa valtionavustuksella rahoitettua Traficomin hanketta, jossa edistetään joukkoliikenteen käyttöä muun muassa brändäyksen avulla. Vastaava uudistus toteutettiin muun muassa Lappeenrannassa viime syksyn aikana.