Raakel Huikuri tyypittää Väino Linnan sotaklassikkon

Tommi Hynynen

Raakel Huikurista roolittajan parhaita hetkiä ovat ne, kun avustajista löytyy kuvausten yhteydessä uonnonlahjakkuuksia, joista on isompiinkin rooleihin.
Raakel Huikurista roolittajan parhaita hetkiä ovat ne, kun avustajista löytyy kuvausten yhteydessä uonnonlahjakkuuksia, joista on isompiinkin rooleihin.

Tuntemattoman sotilaan elokuvaroolituksesta vastaava Raakel Huikuri myöntää, että suurproduktio teettää pitkiä päiviä. Tuntemattomassa sotilaassa on satakunta puheroolia. Huikurin mukaan Tuntemattomassa tarvitaan 4 000—5 000 ihmistä, jotka näkyvät lopullisissa kuvissa ilman äänirooleja. Ammattislangissa heitä kutsutaan ekstroiksi.

Huikuri on vielä kuvausten aikana etsinyt avustajia, jotka sopisivat myös puherooleihin. Murretta puhuvat avustajat koettiin ennen kuvausten alkua haasteeksi, mutta kansallishanke on innostanut tuotantoon paljon piileviä kykyjä.

Työn parhaita puolia on se, kun avustajajoukosta pomppaa silmään joku, jolle voi tarjota isompaakin roolia.

— Suomessa näyttelijäpiirit ovat pieniä, mutta tuntuu hienolta, kun joukosta löytyy luonnonlahjakkuuksia, jotka eivät ole koskaan edes ajatelleet näyttelijäntyötä.

Huikuri on kuvausten aikana tarkkaillut ekstroja tiiviisti. Jutellessa on löytynyt hyvää murretta, ja tuotantoalueella tehtyjen koekuvausten myötä on puherooleja löytynyt useammallekin avustajalla.

— Työn parhaita puolia on se, kun avustajajoukosta pomppaa silmään joku, jolle voi tarjota isompaakin roolia.

Tuntematonta sotilasta kuvataan heinä-elokuussa Vekaranjärven maastossa. Viimeiset kuvaukset elokuvaan tehdään ensi maaliskuussa. Tuntematon sotilas saa ensi-iltansa joulukuussa 2017.

Avustajaksi voi ilmoittautua edelleen sähköpostiin pia.aho@tuntematonsotilas2017.fi

Raakel Huikuri

Syntynyt Helsingissä 1988.

Valmistunut näyttelijäksi teatterikoulusta Lontoossa 2014.

Roolittaja.

Roolittanut tv-, mainos- ja lyhytfilmituotantoja.

Tuntematon sotilas ensimmäinen iso roolitus.

Matti Tieaho

Matti Tieaho