Kouvolassa kuusi vahvistettua koronavirustartuntaa – THL julkaisee nyt tarkat tartuntamäärät kunnittain, jos tapauksia on yli neljä

Kymenlaaksossa on tehty yli 500 koronavirustestiä. Tartuntoja maakunnassa oli perjantaina 12.

Katja Juurikko

Kouvolassa kuusi vahvistettua koronavirustartuntaa – THL julkaisee nyt tarkat tartuntamäärät kunnittain, jos tapauksia on yli neljä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on täsmentänyt koronavirustiedottamistaan. THL:n karttasovelluksesta selviää nyt taruntatietoja myös kunnittain.

Sovellus näyttää tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä tartuntaa. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Perjantain tietojen mukaan Kymenlaakson 12 koronavirustartunnasta kuusi on Kouvolassa.

THL julkistaa nyt myös testausmäärätiedot sairaanhoitopiireittäin. Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä oli tehty perjantaihin mennessä 513 koronavirustestiä.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin. Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu kello 9.30.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 20 ihmistä, kertoo THL. Sairaalahoidossa on 180 potilasta, joista tehohoidossa 72.

Kommentoidut