Mansikka-ahon kallis parketti ei kastunut kelvottomaksi — ”Toiveena on, että kuivauksen jälkeen kastunut osa hiotaan ja lakataan uudestaan”

Viemärikuvausten perusteella vaikuttaa siltä, että liikuntahallin sadevesi- ja viemärijärjestelmässä on ollut tukoksia. Koko hallin alue tutkitaan ja mahdollisten riskipaikkojen varalle laaditaan korjaussuunnitelma.

Moises Garibay

Mansikka-ahon liikuntahallin lattia uusittiin vuonna 2012. Urakan hinta nousi satoihintuhansiin euroihin.

Mansikka-ahon kuusi vuotta sitten uusittu parkettilattia ei kastunut korjauskelvottomaksi sunnuntaisessa tulvassa. Kaupungin toimitilajohtajan Juha Jormanaisen mukaan lattian kosteusmittauksia jatketaan, ja toimenpiteet selviävät mittausten jälkeen.

— Mittauksista riippuu, miten kauan lattiaa pitää kuivattaa. Toiveena on, että kuivauksen jälkeen kastunut osa hiotaan ja lakataan uudestaan.

Mansikka-ahon urheiluhalli on kärsinyt kosteusongelmista ennenkin. Vuonna 2012 parketin alta paljastui varsinainen vesipommi. Uuden parketin materiaaliksi valittiin sokerivaahtera, jota käytetään myös Pohjois-Amerikan miesten koripallosarjassa NBA:ssa. Remontin hinta nousi satoihin tuhansiin euroihin.

Moises Garibay

Mansikka-aholla tehtiin viemärikuvauksia maanantaina.

"Tapahtuma on ollut monen asian summa"

Mansikka-ahon liikuntahallin viemärikuvaukset ovat valmistuneet, erillinen raportti vesivahingon syistä valmistuu myöhemmin. Ennakkotietojen mukaan vaikuttaa siltä, että sadevesi- ja viemärijärjestelmässä on ollut tukoksia.

— Hetkellinen vesivirtaama on ollut niin suuri, että vesi on noussut sadevesikaivoissa ja päässyt tulvimaan eri reittejä sisätiloihin. Tapahtuma on ollut monen asian summa.

Koko liikuntahallin alueelta tehdään raportti sadevesijärjestelmästä ja riskipaikoista. Niiden mukaan laaditaan suunnitelma jatkotoimenpiteistä, Jormanainen kertoo.

Raju ukkoskuuro pyyhkäisi Kouvolan yli sunnuntaina kahden aikaan iltapäivällä. Kuuron seurauksena vesi tulvi halliin kesken Kouvojen A-poikien SM-karsintaottelun. Ottelu piti tulvan vuoksi keskeyttää.