SK: Helsingin lastentarhanopettajat pyörittelevät silmiään Kouvolan päiväkotibussille

Katja Juurikko

Korian Napan esikoululaiset pääsivät tutustumaan päiväkotibussiin maaliskuun lopussa.
Korian Napan esikoululaiset pääsivät tutustumaan päiväkotibussiin maaliskuun lopussa.

Helsingin lastentarhanopettajat ihmettelevät Kouvolan suunnitelmaa ottaa käyttöön päiväkotibussi ensi syksynä.

Lastentarhanopettajien yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Sutton on keskustellut hankkeesta kollegojensa kanssa, ja sille on "pyöritelty silmiä".

— Retkeily on mukavaa, mutta ei kukaan jaksa olla koko ajan retkellä, Sutton sanoo Suomen Kuvalehden haastattelussa ja arvelee bussia säästökeinoksi.

Kouvolan varhaiskasvatuksen päällikkö Helena Kuusisto luonnehtii bussia myös pedagogiseksi ratkaisuksi, jonka avulla voi vahvistaa lasten luontosuhdetta viemällä heidät puistoihin ja metsiin.

— Lapsilla pitäisi olla käytössään myös monipuoliset sisätilat. Bussi ei ole kovin monipuolinen ympäristö, Sutton tyrmää.

Hän pitää bussin suurimpana ongelmana epäekologisuutta ja muistuttaa, että myös kävellen voi lähteä retkelle.

— Kestävän kehityksen tavoitteita ajatellen bussi ei ole ympäristöystävällinen vaihtoehto. Meillä on ainakin Helsingissä loistava julkinen liikenne, ja onneksi metsiä tai ulkoilualueitakaan ei tarvitse kaukaa etsiä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.