Rusakon raato törröttää kävelytien varrella Keltakankaalla — Kuolleiden eläinten siivous kuuluu maanomistajalle, kaupunki putsaa ne pois omilta alueiltaan

Lukijan kuva

Rusakolle kävi kehnosti Keltakankaalla.
Rusakolle kävi kehnosti Keltakankaalla.

Kouvolan Sanomien lukija ihmettelee Keltakankaalla Kenraalintien varrella jään sisällä törröttävää kuollutta rusakkoa. Raato on ollut jään alla kolmatta viikkoa. Lukija mietti, kenen tehtävä on siirtää kuolleet eläimet pois yleisiltä paikoilta.

Kaupungin kunnossapitovastuulla olevilta alueilta kaupunki poistaa raadot itse. Näitä ovat muun muassa kadut, parkkipaikat ja puistot.

Kuolleita eläimiä tulee eteen Kouvolan kunnossapitopäällikön Jukka Perttulan mukaan vuosittain muutamia.

— Raadot hävitetään asianmukaisesti polttamalla, hän sanoo.

Keltakankaan rusakon ruho joutunee odottamaan lämpimiä säitä, koska se on jäänyt kiinni syvälle jäähän.

Harvinaiset ruhot tutkittavaksi

Poliisi siirtelee harvoin liikenteessä kuolleita eläimiä.

— Jos ne haittaavat liikennettä, silloin niitä on siirretty syrjään tien sivuun, mutta ei juuri muuten, rikoskomisario Ilkka Kiesilä Kaakkois-Suomen poliisista sanoo.

Liikenneonnettomuudessa kuolleiden eläinten hävittäminen on Kiesilän mukaan riistanhoitoyhdistysten tehtävä. Jos poliisi joutuu lopettamaan eläimen, silloin ruho kuuluu valtiolle.

Jos kuollut eläin aiheuttaa haittaa yksityiselle maanomistajalle, sen voi Kiesilän mukaan hävittää omalla kustannuksellaan. Hän muistuttaa, että luonnossa kuolleena tavatut, rauhoitetut eläimet pitäisi toimittaa tutkittavaksi entiseen Eviraan eli nykyiseen ruokakeskukseen.

Uusimmat uutiset