Metsämyyrän päiväkoti Iitissä suljetaan ja sen kaikki ryhmät siirtyvät terveyskeskuksen tiloihin

Metsämyyrän rakennusta ei aseteta kuitenkaan käyttökieltoon, sillä vauriot ovat korjattavissa, toteaa tekninen lautakunta.

Katja Juurikko

Iitin tekninen lautakunta päätti tiistaina sulkea Metsämyyrän päiväkodin. Kaikki Metsämyyrän ryhmät siirtyvät terveyskeskuksen tiloihin.
Iitin tekninen lautakunta päätti tiistaina sulkea Metsämyyrän päiväkodin. Kaikki Metsämyyrän ryhmät siirtyvät terveyskeskuksen tiloihin.

Iitin tekninen lautakunta päätti tiistaina sulkea Metsämyyrän päiväkodin ja siirtää siellä vielä olevat kaksi lapsiryhmää terveyskeskuksen vuodeosastolle. Samaan paikkaan siirtyy myös Metsämyyrästä Anttilantien rivitaloon aiemmin evakkoon lähtenyt ryhmä.

Metsämyyrän sulkemispäätös oli yksimielinen, sanoo teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Aalto (Aito Iitti-ryhmä).

— Sulkeminen ei tarkoita käyttökieltoa. Metsämyyrässä olevat vauriot olisivat korjattavissa, mutta koska kyse on lapsista, siirtopäätös tehtiin.

Tekninen toimi ja sivistystoimi alkavat valmistella lapsiryhmien siirtymistä terveyskeskukseen.

— Tarkoitus olisi, että varhaiskasvatus voisi toimia terveyskeskuksen tiloissa uuden päiväkodin valmistumiseen saakka.

Iitin uuden päiväkodin on määrä olla valmiina heinäkuussa 2020.

Terveyskeskuksen vuodeosastoa on suunniteltu remontoitavaksi myös hammashoitolaa varten. Neuvottelut hammashoitolan siirtymisestä ovat kesken, Aalto sanoo.

— Hammashoitolan remontoimisen aikataulu ei ole selvillä. Toivomme, että lapset voivat olla yhdessä paikassa uuden päiväkodin valmistumiseen saakka.

Metsämyyrän päiväkoti on kärsinyt kosteusongelmista jo pitkään. Viime lokakuussa osa päiväkodista suljettiin länsipäässä olleen vesivuodon takia. Tuolloin yksi lapsiryhmä siirrettiin väistötiloihin rivitaloon Anttilantielle.

Tänä vuonna hiihtoloman jälkeen päiväkodin vessan kattorakenteista löytyi hometta, jolloin yksi ryhmä siirrettiin terveyskeskukseen ensimmäisen kerroksen lakkautetulle vuodeosastolle.

Uusimmat uutiset