SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Nyt kelpaa liikkua: Kouvola tuli toiseksi Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kisassa

Kaupunki sai kiitosta muun muassa lähiliikuntapaikoista ja leikkipuistoista.

Katja Juurikko

Kouvolan kaikissa taajamissa on liikuntapaikkoja. Kuva uusitusta Keskuspuistosta.

Kouvola palkittiin Suomen toiseksi perheliikuntamyönteisimpänä kuntana perjantaina Helsingissä. Kisan voitti Nokia ja kolmanneksi tuli Tampere.

Palkinnot jakoivat Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Voittajan palkintosumma on 4000 euroa. Toinen ja kolmas saivat 2000 euroa.

Perheliikunnan eteen on paiskittu ihan oikeasti töitä.

Kouvola sai kiitosta muun muassa lähiliikuntapaikoista ja leikkipuistoista kaikissa taajamissa. Lisäksi kiitettiin esimerkiksi erilaisia kampanjoita ja tapahtumia, sisäliikuntapaikkojen vapaavuoroja perheille sekä Liikkuvakouvola.fi-verkkopalvelua.

— Tunnustus tuntuu hyvältä ja ansaitulta, sillä Kouvolassa perheliikunnan eteen on paiskittu ihan oikeasti töitä, Kouvolan kaupungin terveyden edistämisen palvelupäällikkö Kirsi-Marja Karjalainen sanoo tiedotteessa. Hän vastaanotti palkinnon yhdessä varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattorin Päivi Virtasen kanssa.

Perheliikuntamyönteisin kunta -kisa alkoi kesällä 2017. Kisan tarkoituksena oli nostaa esiin toimivia ja edullisia perheliikunnan mahdollisuuksia sekä maakunnittain että valtakunnallisesti.

Raatiin kuului edustajia opetus- ja kulttuuriministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä Kuntaliitosta ja Suomen olympiakomiteasta. Valtakunnalliset palkinnot rahoittaa Suomen kuntasäätiö.

Kouvolan Sanomat haastatteli tammikuussa kuutta perhettä, jotka liikkuvat yhdessä. Mukana jutussa ovat muun muassa breakdancea harrastavat isä ja poika sekä äiti-vauva-jumpassa käyvä perhe: Lue laaja artikkeli täältä.

Uusimmat uutiset