Käsivamma estää Suomen mestari Niko Oksasen osallistumisen Eurooppa-cupiin — nuoret Rami Mukkula ja Simon Susiluoto iskussa Kouvolan All Starsin liiga-avauksessa

Katja Juurikko

Niko Oksanen on loukkaantumisensa takia joutunut luovuttamaan paikkansa Wienissä keilattavasta Eurooppa-cupista.

Kouvolalainen All Stars keilaa yhdeksäntenä SM-liigan kauden avausviikonlopun jälkeen.

All Stars keräsi 11 ottelusta yhteensä 92 pistettä. Lauantain osuus potista oli 50 pinnaa. Lahden Bay johtaa liigaa 166 pisteellään. AS:lla on eroa kolmossijaan 42 pinnaa. 12 joukkueen sarja jatkuu kuukauden kuluttua Tampereen Kaupissa.

— Liigaan tehtiin tälle kaudelle pistelasku- ja pelitapamuutoksia, jotka tuovat taktisia mausteita entistä enemmän mukaan. Harvoin on liigassa juhlittu 175 pisteen sarjaa, mutta nyt juhlimme, koska sillä voitimme vastustajan pelaajan keskinäisessä ottelussa, joukkueenjohtaja Toni Sorvo kommentoi.

Vasta 14-vuotias Rami Mukkula ja kahden viikon kuluttua 18 vuotta täyttävä Simon Susiluoto olivat AS:n suurimmat onnistujat Turun Kupittaalla. Mukkula keilasi 11 sarjaa 190 pisteen keskiarvolla. Susiluodolta sunnuntai sujui 206 pisteen keskivauhdilla.

AS:n pelaajistosta puuttuu keväällä miesten Suomen mestaruuden voittanut Niko Oksanen, lokakuussa 19, joka on loukkaantumisensa takia joutunut luovuttamaan paikkansa Wienissä keilattavasta Eurooppa-cupista. Oksasen käsivamma pyritään hoitamaan kuntoon, jotta hän pääsee maailmancupiin ja MM-kilpailuihin.

Viisimiehisjoukkuein kilpailtavassa SM-liigassa pelataan neljä tuplakierrosta, joista kaksi Baker-pelitavalla ja kaksi pelisysteemillä mies miestä vastaan. Yhdestä ottelusta maksimipistemäärä joukkueelle on aina 20. Baker-pelitapaa käytettiin SM-liigassa viimeksi vuosituhannen vaihteessa. Bakerissa kukin pelaaja heittää vuorollaan vain yhden ruudun joukkueen samaan sarjaan.

— Muutoksilla on uskoakseni haettu entistä enemmän kamppailua ja sitä, että hajapisteetkin ovat arvossaan, Sorvo sanoi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.