Neljä uutta koronatartuntaa Kouvolassa tiistaina – Tartunnat lisääntyivät kuudella Kymenlaaksossa

Sairaalahoidossa on edelleen 11 Kymsoten alueella. Koronarokotuksen on Kymenlaaksossa saanut 1 908 henkilöä.

Sauvo Jylhä

Rokotukset koronavirusta vastaan ovat käynnissä Kymsoten alueella. THL:n mukaan Kymenlaaksossa rokotteen oli tiistaihin mennessä saanut runsaat 1 900 henkilöä.
Rokotukset koronavirusta vastaan ovat käynnissä Kymsoten alueella. THL:n mukaan Kymenlaaksossa rokotteen oli tiistaihin mennessä saanut runsaat 1 900 henkilöä.

Kymenlaaksossa varmistui tiistaiaamuna kuusi uutta koronavirustartuntaa, Kymsote kertoi tiedotteessaan. Niistä neljä Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL varmisti tiistaina Kouvolassa. Tartuntoja on nyt todettu Kouvolassa 388.

Keväästä lähtien Kymsoten alueella on todettu yhteensä 670 koronavirustartuntaa. Sunnuntaista tiistaihin uusia tartuntoja on ollut Kymenlaaksossa 32. Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Kymenlaaksossa taudin ilmaantuvuus on THL:n mukaan nousussa. Ilmaantuvuusluku on 67,8. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta 100 000 asukasta kohti.

Sairaalahoidossa on 11 koronaviruspotilasta. Sairaalahoitoon joutuvien määrä on ollut Kymenlaaksossa kasvussa. Sairaalahoitoon joudutaan yleensä noin viikon kuluttua siitä, kun koronatartunta on todettu.

Kymenlaaksossa koronavirusrokotteen on saanut 1 908 henkilöä. Ensimmäisinä Kymsoten alueella on rokotettu hoitohenkilökuntaa ja riskiryhmään kuuluvia vanhuksia hoitolaitoksissa. Suomessa koronarokotteen saaneita on tällä hetkellä melkein 56 000, kertoo THL.

Suomessa on raportoitu 12 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoi THL tiistaina. Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on nyt 141 ihmistä, joista tehohoidossa on 24.

Uusia koronavirustartuntoja on THL:n mukaan raportoitu 217. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 3 504 tartuntaa, mikä on kolme tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana tartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 40 722. Koronaan liittyviä kuolemia on todettu tähän mennessä yhteensä 633.

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia on tähän mennessä todettu yhteensä 86. Niistä 80 on Britanniassa havaittua muuntunutta virustyyppiä ja 6 Etelä-Afrikassa havaittua virustyyppiä.

Uutista päivitetty uusimmilla valtakunnallisilla luvuilla kello 16.52.