Kouvolan Herkussa sukupolvenvaihdos – Uudeksi pääomistajaksi nouseva Tuomas Kukkonen aikoo laajentaa elintarvikeyrityksen toimintaa ulkomaille

Myös Kouvolan Herkun toimitusjohtaja vaihtuu. Janne Hirvonen ottaa ohjat lokakuun alussa.

Jussi Lopperi

Tuomas Kukkonen on Kouvolan Herkun uusi pääomistaja. Hän siirtyy myös yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuoden aikana. Arkistokuva on toukokuulta 2017, jolloin Kukkonen johti vielä Kaslinkia.
Tuomas Kukkonen on Kouvolan Herkun uusi pääomistaja. Hän siirtyy myös yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuoden aikana. Arkistokuva on toukokuulta 2017, jolloin Kukkonen johti vielä Kaslinkia.

Raino Kukkosen pari vuotta sitten perustaman Kouvolan Herkku oy:n pääomistaja vaihtuu.

Sukupolvenvaihdoksessa Tuomas Kukkonen on ostanut isänsä Raino Kukkosen omistamat osakkeet. Muut omistajat jatkavat osakkaina osakekaupan jälkeen.

Yhtiön toimitusjohtajana ja osakkaana aloittaa 5. lokakuuta Janne Hirvonen. Hän on viimeksi toiminut Fazer Lifestyle Foodsilla avainasiakaspäällikkönä erikoistuen kansainväliseen kauppaan.

Kouvolan Herkun nykyinen toimitusjohtaja Kari Rantanen siirtyy yhtiön tuotantojohtajaksi.

Isä jatkaa hallituksen puheenjohtajana

Yhtiön toiminta jatkuu suunnitelmien mukaisesti omistajavaihdoksen jälkeen. Raino Kukkonen jatkaa toistaiseksi yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Kaikki muut työsuhteet jatkuvat entisellään.

Omistajavaihdoksen tavoitteena on kehittää yhtiötä pitkäjänteisesti kasvattamalla sen tarjontaa ja maantieteellistä jalansijaa.

Tuomas Kukkonen siirtyy ensi vuoden aikana hallituksen puheenjohtajaksi. Hän on sitoutunut toiminnan laaja-alaiseen kehittämiseen.

Kukkoset perustivat Kaslinkin

Tuomas ja Raino Kukkonen toimivat vuosina 2001–2019 Kaslink oy:n omistajina ja toimitusjohtajina.

Kaslink myytiin viime vuonna yrityskaupassa Karl Fazer oy:lle. Tämän jälkeen Tuomas Kukkonen toimi pääomasijoittajana elintarviketeollisuudessa ja vähittäiskauppasektorilla.

Raino Kukkonen puolestaan on ollut perustamassa ja kehittämässä Kouvolan Herkkua vuodesta 2018 alkaen. Hän kertoi Kouvolan Sanomissa kaksi vuotta sitten elokuussa aloittavansa kastikkeiden tuotannon Kouvolan vanhalla meijerillä.

Ulkomaat tähtäimessä

Kouvolan Herkku toimii elintarvikkeiden sopimusvalmistajana vähittäiskaupalle ja teollisuudelle. Yhtiö on erikoistunut erilaisten ruuanlaittotuotteiden ja juomien valmistamiseen.

Toiminta on aloitettu keskittymällä kotimaan toimintoihin. Uuden pääomistajan johdolla yrityksen toiminta aiotaan laajentaa kansainväliseksi.

– 38-vuotias olen, joten ei tässä vielä taantumaan aleta. Yrityskaupan jälkeen usein käy niin, että veri vetää takaisin yrittäjäksi. Tässä voi kuitenkin toteuttaa itseään toisella tavalla kuin jos olisi palkkatöissä, Tuomas Kukkonen sanoo.