Pioneerifestivaalien esiintyjäkattauksessa pitää olla joka vuosi jotain uutta ja jotain tuttua

Moises Garibay

Muun muassa Viikate on esiintynyt Pioneerifestivaaleilla useamman kerran. Kuva vuoden 2014 festivaaleilta.
Muun muassa Viikate on esiintynyt Pioneerifestivaaleilla useamman kerran. Kuva vuoden 2014 festivaaleilta.

Pioneerifestivaalit järjestetään jälleen tulevana viikonloppuna Korian Pioneeripuistossa. Festivaalien tuottajan Tuomas Hallikkaan mukaan festivaalien artistivalikoimassa on kaksi ohjenuoraa: tuttuus ja tuoreus.

Korialla nähdään viikonloppuna artisteja, jotka ovat festivaalivieraille tuttuja jo aikaisemmilta vuosilta. Esimerkiksi Klamydia, Apulanta ja Turmion Kätilöt ovat esiintyneet tapahtumassa useamman kerran.

— Tiedämme, mitä festivaalivieraat haluavat nähdä. Esiintyjäkattaus on helppoa rakentaa osittain tutun ja turvallisen varaan. Samalla pitää kuitenkin ottaa uusiakin esiintyjiä, jotta festivaali pysyy myös tuoreena, Hallikas kertoo.

Tasapainoilu turvallisuuden ja tuoreuden välillä on Hallikkaan mukaan puuhaa, johon ei ole selvää kaavaa. Tuottajan mukaan monet esiintyjävalinnat tehdään tunteella.

— On selvää, että koko esiintyjälistaa ei voi vetää täysin uusiksi. Silloin käy hassusti yleisömäärälle.

Pioneerifestivaaleilla on esiintynyt aikaisempina vuosina myös ulkomaalaisia artisteja. Tulevana viikonloppuna tapahtuma järjestetään suomalaisin artistein. Hallikaan mukaan ulkomaalaiset esiintyjät eivät ole pakollisia tapahtuman kannalta.

— Mitä tahansa artistia ei kannata ottaa vain siksi, että se on saatavilla. Jos ottaa ulkomaalaisen esiintyjän, niin silloin kyseessä pitää olla kovempi nimi.

Hallikas luonnehtii Pioneerifestivaalia rock-henkiseksi tapahtumaksi. Hänen mukaansa elektroninen tanssimusiikki tai äärimetalli ei löydä tapahtumassa yleisöään helposti. Esiintyjävalinnoista tulee palautetta joka vuosi.

— Palaute menee aina laidasta laitaan, oli meillä ketä tahansa esiintymässä.

Kuluvana vuonna Pioneerifestivaalin kanssa samana viikonloppuna järjestetään myös Kotkan meripäivät. Hallikas ei arvele päällekkäisyydestä olevan haittaa.

— Meillä on kuitenkin oma, vahva yleisömme. Enemmän tapahtuma on säistä riippuvainen. Nyt ennusteet lupaavat hyvää viikonloppua. Odottaisin kahdelle päivälle vajaan neljän tuhannen hengen kävijämäärää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.