Mies houkutteli tyttöä autonsa luo Sarkolassa – Poliisin mukaan tapaus on ollut toistaiseksi yksittäinen Kouvolassa

Vanhemmille tuli tieto lapsen houkuttelusta koulujen välityksellä. Rehtorit toivovat, että kodeissa puhuttaisiin lasten kanssa toimintaohjeista vastaavanlaisten tilanteiden varalta.

Sari Tauru

Kuvituskuva
Kuvituskuva

Kouvolassa liikkuvat poliisipartiot pitävät silmällä valkoisia, sedan-mallisia autoja. Viime sunnuntai-iltana Sarkolassa juuri valkoisen henkilöauton mieskuljettaja oli houkutellut koulutyttöä luokseen kello 20 aikaan. Tapaus sattui tytön kotimatkalla Kymenlaaksontien ja poikittaisen Apilastielle johtavan pyörätien risteyksessä. Mies toisti vielä saman toisessa kohdassa tytön kotimatkaa. Tyttö oli neuvokas, poistui paikalta eikä joutunut vaaraan.

Tapauksesta on tehty Kaakkois-Suomen poliisille rikosilmoitus. Poliisi on kirjannut tapahtuneen järjestelmäänsä ja partiot tietävät olla valppaina Kouvolassa liikkuessaan.

– Muita vastaavanlaisia ilmoituksia ei ole tullut eikä toivottavasti tulekaan. Tarkempaa tietoa sen enempää miehestä kuin autostakaan meillä ei ole, rikosylikonstaapeli Mikko Kiuru sanoo.

Sarkolan ja lähialueen kouluja käyvien lasten vanhemmille sunnuntai-illan tapahtumista on lähetetty koulujen välityksellä Wilma-viestejä. Niissä rehtorit toivovat, että kodeissa käytäisiin läpi toimintaohjeet vastaavanlaisten tilanteiden varalta.

Luetuimmat