Hullu idea vei soutukisoihin — Kouvolan Melojat nappasi seitsemännen sijan Sulkavan Suursouduissa: ”Kädet alkoivat olla jo rakkuloilla ja takapuolet krampissa

Välillä soudettiin itku silmässä ja kädet rakkuloilla, mutta Kouvolan Melojat on nyt äärimmäisen tyytyväinen.

Janne Torikka

Sulkavan Suursoudut järjestettiin nyt 52. kerran.
Sulkavan Suursoudut järjestettiin nyt 52. kerran.

Hullu idea sai huippunsa, kun naisten joukkue Kouvolan Melojat nappasi perjantaina Sulkavan Suursouduissa sarjansa seitsemännen sijan. Kouvolalaisten serkusten, Heini Lämsän ja Essi Korhosen päähänpistosta kokoon keräämälle joukkueelle jäi kisoista huikea onnistumisen tunne.

— Hölläsimme vähän omaa aikatavoitettamme viime metreillä, mutta löysimme sitten tahdon ja voiman jostain, Lämsä kertoo riemuissaan.

Soutuaika joukkueelle oli yhteensä viisi tuntia ja yksitoista minuuttia. Ryhmä pääsi hyvin lähelle alkuperäistä tavoitettaan.

— Mitä siitä voi olla muuta kuin äärimmäisen tyytyväinen.

Janne Torikka

Kouvolan Melojat kilpaili numerolla 82.
Kouvolan Melojat kilpaili numerolla 82.

”Reissu vei mehut. Äänikin jäi allekirjoittaneella matkan varrelle.”

Maaliin krampissa ja rakkuloilla

Sulkavan Suursouduissa souti Kouvolan Melojista kaikki 14 naista ja perämies. Kaikki eivät päässeet omien menojen vuoksi aina harjoituksiin, mutta nyt koko tiimi oli mukana samassa veneessä.

— Eikä tullut minkäänlaisia vastoinkäymisiä tai tauteja. Se on harvinaista.

Melojat soutivat 60 kilometrin iltasoudun kirkkoveneellä naisten sarjassa. Kun 30 kilometriä oli pisin harjoituksissa soudettu matka, viimeiset kilometrit kisoissa alkoivat olla kivuliasta menoa.

— Kyllä melkein itku silmässä mentiin ne viimeiset kymmenen kilometriä. Olimme soutaneet kovaa alkupätkän ja kovaa piti tulla myös loppuun asti. Kädet alkoivat olla jo rakkuloilla, ja jalat ja takapuolet krampissa.

Suorituksen jälkeen tiimi lähti saunomaan ja ruokailemaan. Kuohuvaa ottaessa perämies jakoi mitalit ja kunniakirjat.

— Hyvin nopeasti tuli väsy ja piti lähteä lepäilemään. Reissu vei mehut. Äänikin jäi allekirjoittaneella matkan varrelle.

Janne Torikka

Soudussa tarvitaan myös kunnon varusteet.
Soudussa tarvitaan myös kunnon varusteet.

Takarivistä 60 nopeimman joukkoon

Lämsä kiittää tuloksesta erityisesti perämies Marjo Saarelaa. Hän on soudun ammattilaisena soutanut Sulkavan reitin monta kertaa itse.

— Marjolla oli iso osuus suorituksessa, vaikkei hän airoa heiluttanutkaan. Hän luotsasi meitä ja kertoi, milloin täytyi mennä lujempaa ja milloin sai höllätä vauhtia.

Veneiden lähtöjärjestys määritellään soudussa aiempien sijoitusten perusteella. Koska Kouvolan Melojat olivat ensikertalaisia, he lähtivät liikenteeseen viimeisten joukossa takarivistä.

— Pääsimme ongelmitta tosi hienolla lähdöllä liikkeelle. Marjo osasi hyvin valita meille soutulinjat ja saimme napsittua päänahkoja. Hänelle on syntynyt näkemys siitä, miten 60 kilometrin matkalla soutu kannattaa rytmittää.

Lopullinen sijoitus kaikkien venekuntien joukossa oli Kouvolan Melojilla hyvä, koska joukku kohosi takaa 60 nopeimman joukkoon. Matkalla kilpaili yhtä aikaa lähes sata kirkkovenettä eri sarjoista.

Juuri kun voimat vetelivät viimeisiään, viisi kilometriä ennen maalia löytyi yllätyksenä vielä omat kannustustiimit, jotka antoivat hurjan energiabuustauksen.

— Se oli huikea fiilis, kun yhtäkkiä jostain rannalta rupesi kuulumaan kova kannustus.

Janne Torikka

Kirkkoveneellä matka taittuu 14 hengen voimin.
Kirkkoveneellä matka taittuu 14 hengen voimin.

Uusimmat uutiset