Kouvolan Urheilupuiston uimahalli avataan maanantaina – Saunat ja kuntosali pysyvät suljettuina

Urheiluseurat pääsevät käyttämään varaamiaan tiloja. Ne ovat itse vastuussa toimintansa turvallisuudesta.

Harri Teitto

Urheilupuiston uimahalli avataan ulkoallasta myöten. Kesäkuun ensimmäiselle viikolle on luvattu lämmintä ja kesäistä säätä.
Urheilupuiston uimahalli avataan ulkoallasta myöten. Kesäkuun ensimmäiselle viikolle on luvattu lämmintä ja kesäistä säätä.

Kouvola purkaa liikuntapaikkojen koronarajoituksia.

Urheilupuiston uimahalli ja sen ulkoallas avataan ensi maanantaina. Se on avoinna kesäaikana kello 11–18.

Uimahallin saunat ja kaupungin kuntosalit pysyvät edelleen suljettuina.

Kaupunki perustelee liikuntapaikkojen avaamista sillä, etteivät kokoontumisrajoitukset koske tilojen normaalia käyttöä, kunhan riittävästä hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan.

Uimahallissa ei siis saa järjestää yli 50 hengen tapahtumia, mutta normaalia aukioloa rajoitukset eivät koske.

Jos rajoitukset eivät kesän aikana muutu, Kuusankosken uimahalli avataan 20. heinäkuuta normaaleilla aukioloajoilla. Samoin Valkealan ja Inkeroisten uimahallit avataan 3. elokuuta.

Kävijämäärää rajoitetaan kolmasosaan

Urheilupuiston uimahallissa otetaan käyttöön noin kolmasosa avaimellisista pukulokeroista. Lipunmyyjä seuraa avainten perusteella hallin kävijämääriä ja varmistaa, ettei liikaa väkeä pakkaudu kerralla pukuhuoneisiin.

Liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka huomauttaa, että ulkoallasalueella ovat voimassa samat ohjeet turvaväleistä kuin hallin sisätiloissa.

Kaupunki seuraa tilannetta koko ajan. Koronaviruksen tartuntamääristä riippuu, joudutaanko aukioloaikoihin tai käytäntöihin tekemään muutoksia.

Asiakkaiden toivotaan käyttävän uimahallissa omia välineitä, kuten vesijuoksuvöitä. Lelut, matkamittarit ja laudat poistetaan käytöstä.

Seurat ja yhdistykset vastuussa turvallisuudesta

Uimaseurat saavat aikaa hallilta aamuisin ja iltaisin aukioloaikojen ulkopuolelta. Seurat ja yhdistykset ovat vastuussa järjestämänsä toiminnan turvallisuudesta kaikissa varaamissaan kaupungin tiloissa.

– Uskon, että siellä toimitaan vastuullisesti. Kattojärjestöt ovat tuoneet turvallisuusviestiä vahvasti läpi. Uskon, että tämä toimii, Toikka sanoo.

Liikuntasalit ja ulkoliikuntapaikkojen WC- ja pukuhuonetilat avataan maanantaina.

Kaupungin omat ryhmäliikuntatunnit toteutetaan liikuntapalveluissa edelleen etänä. Toikan mukaan kaupunki ei ole yleensä kesäisin järjestä ryhmäliikuntaa. Tänä vuonna lomien lisäksi lomautukset vaikuttavat toiminnan järjestämiseen.