Neljä ehdokasta yksityisen päiväkodin perustajaksi Valkealaan —  Toiminta alkanee aikaisintaan syksyllä 2020

Kaupunki etsi yhteistyökumppania paikkaamaan Valkealan päiväkotipulaa.

Katja Juurikko

Jokelan päiväkodissa ei enää ole sisäilmaongelmaa, mutta huonokuntoinen rakennus on peruskorjauksen tarpeessa. Kuva vuodelta 2017.
Jokelan päiväkodissa ei enää ole sisäilmaongelmaa, mutta huonokuntoinen rakennus on peruskorjauksen tarpeessa. Kuva vuodelta 2017.

Kolme yritystä ja yksi yhdistys ovat tarjoutuneet perustamaan uuden yksityisen päiväkodin Valkealan alueelle. Tarjokkaat ovat päiväkotiketjut Pilke, Norlandia ja Touhula sekä Kuusankosken Svenska Lekskolania pyörittävä yhdistys. Kaikilla ketjuilla on ennestään päiväkotitoimintaa Kouvolassa.

Kaupunki on etsinyt yhteistyökumppania päiväkodin palvelusetelituottajaksi paikkaamaan Valkealan päiväkotipulaa.

Pikkuveturin päiväkoti toimii nykyään väistötiloissa. Jokelan päiväkodista löydetyt sisäilmaongelmat on varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusiston mukaan korjattu, mutta rakennus olisi peruskorjauksen tarpeessa.

Uuden yhteistyökumppanin on tarkoitus rakennuttaa itse uusi päiväkoti Jokela—Niinistö—Lautaro-alueelle. Kuusisto sanoo, että valinta on tarkoitus tehdä ensi viikon aikana.

— Hakijoiden on sitouduttava noudattamaan kaupungin päiväkotitoiminnan palvelusetelikäsikirjan ehtoja. Valintaan vaikuttaa myös se, miten hakijat aikovat varmistaa henkilöstön riittävyyden ja järjestää lapsen erityisen tuen tarpeet.

Tavoitteena on, että uusi päiväkoti voisi aloittaa mahdollisimman pian. Käytännössä kaavoitus ja rakennustyöt vievät sen verran aikaa, että Kuusisto arvelee toiminnan voivan alkaa syksyllä 2020 tai vuoden 2021 alussa. Valkealassa ei ole aiemmin ollut yksityisiä päiväkoteja.

Muokattu kello 13.10: Valkealassa ei tällä hetkellä ole käytössä olevia päiväkoteja, joissa on sisäilmaongelmia.

Uusimmat uutiset